Подружжя волинян вирощує 11 сортів картоплі

0
15
Подружжя волинян вирощує 11 сортів картоплі
У селі Гораймівки Маневицького району подружжя Анатолій та Надія Сосинці вже більше десяти років активно займаються вирощуванням картоплі.

На своєму полі волиняни вирощують аж 11 сортів картоплі, пише "Волинь Post" з посиланням на "Волинь-нова".

У їхньому саду - різні сорти яблунь, слив, груш, персиків, абрикосів, винограду — ​всього нараховується 75 плодових дерев. Як то кажуть, ця родина знайшла себе і в городництві. Це їхнє друге дихання і життя.

"Коли люди бачать, який гарний урожай, то дивуються, — ​каже пан Анатолій. — ​Але секрет дуже простий — ​це наполеглива праця. Ми вирощуємо одинадцять сортів картоплі, серед них — ​Слов’янка, Водограй, Беллароса, Казка, Панда, Явір, Віринея. Саме вони користуються найбільшим попитом, мають найкращі смакові якості та вважаються найурожайнішими".

Господар стверджує, що земля дає йому силу, тому він не розуміє тих людей, які не хочуть старанно працювати на ній, занедбали свої ділянки.

"​У селі для безробітних це єдиний спосіб прогодувати сім’ю. Скажемо відверто: хорошого результату не отримаєш, якщо по-справжньому не будеш доглядати свою земельку, любити її, підживлювати, повсякденно боротися з бур’янами. Про майбутній урожай ми дбаємо ще з осені: вносимо добрива, обробляємо грунт, збираємо рослинні рештки та відходи", - каже волинянин.

Найбільше клопочеться біля винограду, якого має 11 сортів.

"А он там, — ​показує рукою Надія Сосинець на два дерева, що ростуть край квітника: одне вище, друге ​нижче, — ​ми посадили дві модрини, коли народилися наші донечки Євгенія та Оленка, як символ та оберіг їхнього життя"

Доглянута земля уміє бути вдячною. І ростуть та плодоносять на ділянці Анатолія Сосинця сорти яблук та винограду, простяглися довгі ряди картоплі. Руки болять, а душа радіє, переконаний чоловік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні