У Луцьку водії напідпитку хотіли «купити» патрульних

0
2
У Луцьку водії напідпитку хотіли «купити» патрульних
Протягом ночі луцькі патрульні виявили 8 водіїв в стані сп’яніння, двоє з яких намагалися підкупити командирський екіпаж, аби уникнути відповідальності.

Про це повідомляє патрульна поліція Волинської облісті у фейсбуці.

Екіпаж патрульної поліції в складі командира 4 роти Дмитра Ліпчука та напарника Андрія Саливончика, близько 3-ї години 24 травня на вулиці Домни Гордіюк помітили автомобіль Renault Magane, водій якого порушував правила дорожнього руху, а саме не виконує вимогу дорожнього знаку.

Під час спілкування досвідченні поліцейські одразу помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Відповідно до чинного законодавства охоронці правопорядку запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння, однак останній категорично відмовився та намагався «вирішити дане питання іншим способом».

37-річний водій не зважаючи на усні попередження патрульних поліцейських щодо кримінальної відповідальності за обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі, поклав у салон службового автомобіля неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 5 тисяч гривень.

Другий випадок трапився близько 6-ї години ранку. Командирський екіпаж проїзджав проспектом Перемоги, де помітив автомобіль Mercedes-Benz E-class, котрий рухався з порушеннями правил дорожнього руху.

Тут під час перевірки документів поліцейські помітили у водія та пасажира автомобіля ознаки алкогольного сп’яніння.

Надалі встановили, що пасажир автомобіля є його власником та передав керування своєму товаришу, який перебував в стані алкогольного сп’яніння, результат огляду – 1,47 проміле, що у 7 разів перевищує допустиму норму.

На цьому чоловіки не зупинилися та продовжили свої неправомірні діяння. Водій автомобіля Mercedes-Benz, проігнорував попередження патрульних, намагався покласти до службового автомобіля неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 1500 гривень за непритягнення до відповідальності.

Патрульні склали всі необхідні матеріали та на місце викликали слідчо-оперативну групу для належної фіксації події.
Тепер, окрім адміністративної, особам загрожує ще й кримінальна відповідальність.

Ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).
Покарання передбачене статтею: штраф від 8 500 до 12 750 або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні