Волинянин, який захворів на коронавірус, хоче судитися з медиками, які розповіли про нього журналістам

0
18
Волинянин, який захворів на коронавірус, хоче судитися з медиками, які розповіли про нього журналістам
Ексдиректор володимир-волинської школи Ігор Подзізей збирається судитися з медиками, які розкрили журналістам лікарську таємницю.

Чоловік хворіє на коронавірус і переконаний, що хтось із персоналу КП “Володимир-Волинське ТМО” розказав про його дігноз місцевому виданню. А те оприлюднило персональні дані пацієнта на своєму сайті.

Про це Ігор Подзізей розповів у коментарі 12 каналу.

Як запідозрив хворобу?

Ігор Подзізей каже, що симптомів коронавірусу у нього не було – одного дня просто піднялася температура. Сімейна лікарка записала його на прийом, однак тестуватися на коронавірус не відправила.

“Тестують лише тих, в кого є симптоми: кашель, ускладнене дихання тощо. Висока температура тоді до таких симптомів не належала”, – пояснив чоловік.

Та він вирішив перестрахуватися й наполіг на перевірці. Спочатку провели експрес-тест, який показав негативний результат. Потім взяли аналізи для ПЛР-тесту, однак чекати на результати довелося 9 днів.

“Всі ці дні я провів удома. Я достатньо свідомий, щоб не наражати на небезпеку людей, хоч тоді діагноз ще не був підтверджений. За крайньої потреби вийти я користувався усіма засобами захисту”, – наголосив пацієнт.

Результати тесту виявилися позитивними.

Інформацію про хворобу оприлюднили вже наступного дня

Підтвердження діагнозу Ігор Подзізей отримав близько 21 години вечора. Каже, що в лікарні того дня його приймали, як і годиться за протоколом, з врахуванням усіх необхідних процедур.

А близько 11:00 наступного дня пацієнт виявив, що про його хворобу вже написали у ЗМІ. Таку інформацію (з прізвищем та ім’ям пацієнта) опублікувало інтернет-видання “Княжий град”.

“Знайомі подзвонили, сказали, що про мене написали в “Княжому граді”. Скинули посилання. Я на той момент ще нікому не встиг сказати про хворобу, знали лише лікарі. Я одаразу звернувся до медиків і пригрозив подати до суду. З виданням я зв’язатися не міг, бо не знайомий особисто з редакторкою. Але погроза лікарям спрацювала – прізвище з публікації прибрали”, – розповідає Ігор Подзізей.

Зараз матеріал на сайті має такий вигляд:

Ігор Подзізей написав пост у фейсбуці, де обурюється вчинком редакторки сайту “Княжий град” Вікторії Махновської, яка оприлюднила його дані, а також діями в.о. головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Тетяни Ващук. Чоловік переконаний, що вона причетна до розголошення лікарської таємниці.

Також у дописі він показав, якою була публікація до редагування:

“Вікторія Махновська пише чергову “новину” уже, незважаючи ні на які принципи ні професійної, ні людської етики. Вона пише моє ім’я та прізвище, діагноз”, – обурюється Ігор Подзізей.

Що каже редакторка видання?

Вікторія Махновська пояснила, що вважала за необхідне опублікувати ім’я та прізвище, мовляв Ігор Подзізей публічна особа. Про це йдеться у її блозі на сайті “Княжий град”:

“Це інформація з підвищеною зацікавленістю, а отже і є суспільно важливою, оскільки інфікований має велике коло знайомих та є громадсько активним”.

Як коментують в медзакладі?

Журналісти намагалися почути позицію т.в.о. головного лікаря КП “Володимир-Волинське ТМО”, кілька разів телефували в приймальню, де нас постійно просили зачекати. Однак Тетяна Ващук так і не вийшла на зв’язок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні