Біля Волинської ОДА – протест проти приєднання до Луцька двох громад. ФОТО. ВІДЕО

1
-6
Біля Волинської ОДА – протест проти приєднання до Луцька двох громад. ФОТО. ВІДЕО
Близько 80 активних мешканців Княгининівської об'єднаної територіальної громади (ОТГ) прийшли під стіни Волинської ОДА з протестом проти рішення Кабміну приєднати сільську ОТГ до Луцької міської громади. До них долучилися окремі мешканці й депутати Заборольської ОТГ, яку разом із Жидичинською ОТГ також хочуть приєднати до обласного центру.

Про це повідомляє власкор інтернет-видання «Волинь24».

Нагадаємо, 13 травня Кабмін затвердив перспективний план формування територій громад Волинської області. Відповідно до документа, Луцька громада складатиметься із Боголюбської, Жидичинської, Заборольської, Іванчицівської, Княгининівської, Одерадівської, Озерцівської, Прилуцької, Рокинівської, Шепельської.

Мешканців Княгининівської ОТГ обурило таке рішення. Вони кажуть, їхньої думки ніхто не питав. Водночас Княгининівська ОТГ – одна з найуспішніших та самодостатніх об'єднаних громад Волині.

Тож у п’ятницю, 22 травня, о 10:00 активні мешканці громади прибули на Київський майдан у Луцьку з плакатами: «Ми самодостатня громада», «Княгининівська громада проти приєднання до Луцька!!!», «Ми не хочемо до Луцька!», «Почуйте нас!», «Ми спроможні», «Ми проти приєднання!».

Депутати Княгининівської і Заборольської ОТГ пішли в облдержадміністрацію, аби донести вимоги протестувальників до влади. Назустріч їм вийшла Ірина Лебедюк, представник відділу регіональної політики та з питань децентралізації Волинської ОДА.

За словами представників сільських громад, чиновниця порадила звертатися в Міністерство розвитку громад та територій України. Мовляв, ОДА подала в перспективний план формування територій громад Волинської області дві пропозиції, а вже міністерство обрало одну з них. Хоча в обидвох – передбачене приєднання громад довколишніх сіл до Луцької міської громади.

Депутати сільських ОТГ вважають, що на їхні вимоги навряд чи відреагують в уряді. Тому створили ініціативну групу, яка напрацює пропозиції, як діяти далі. За словами депутата Заборольської ОТГ Олександра Озеруги, сьогодні єдиний вихід – звертатися до Президента України Володимира Зеленського. Лише якщо він почує прохання, аргументи й вимоги сільських громад, вдасться відстояти їх.

Олександр Озеруга розповів про подальші дії протестувальників.

Деталі згодом.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
проблема? Школи - хай самі будують, дитсадки, маршрутки - на "львівську ас" без зупинок по Луцьку (так і має бути, це - приміські маршрути), через рік - зрозуміють що їх використовують... Чим Луцьк не догодив?
Луцьк - свої дороги ремонтує своїм коштом, через Княгининівську ОТГ - дорога державного значення, яка ремонтується за кошти дердави, це - як приклад.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні