Львівське сміття закопували в сільськогосподарських землях, – прокуратура

0
-3
Львівське сміття закопували в сільськогосподарських землях, – прокуратура
Прокурорка Львівщини Ірина Діденко оприлюднила версію слідства про розкрадання бюджетних коштів на вивезенні твердих побутових відходів за межі регіону.

Як розповіла Діденко на своїй сторінці у фейсбуці, на території Львівської області відсутні можливості для захоронення чи потужності для переробки всього обсягу львівського сміття.

“Відповідно, з бюджету міста минулоріч виділено близько 300 млн грн додаткових коштів на вивезення твердих побутових відходів за межі регіону. Цьогоріч вже освоєно близько 70 млн грн. Міська рада уклала низку договорів зі суб’єктами підприємницької діяльності, які щодня здійснювали збір та вивіз сміття з міста. Це понад 15 вантажівок у день. Згідно з прописаними в договорі умов, сміття мало вивозитись на офіційні полігони твердих побутових відходів на території центральних областей України. А відтак усі видатки з місцевого бюджету обраховувались виходячи зі значної відстані перевезення та офіційності збереження і утилізації”, – йдеться в дописі.

Вона зазначила, що насправді ж сміття заїхало не так далеко й офіційно. Зокрема, частина сміття, яке згідно з документами, мало бути вивезене до міста Тетіїв Київської області, закопувалась на державних землях сільськогосподарського призначення в Жидачівському районі Львівської області (5 км від міста Жидачів).

Зараз на цій ділянці триває огляд, зокрема, спеціалістами-екологами, з метою встановлення уже спричинених наслідків, пов’язаних із забрудненням земель і довкілля.

“Інша частина, – додає прокурорка, – вночі, з дотриманням умов конспірації, вантажівками з вимкненими фарами, під контролем осіб з числа місцевого криміналітету, вивозиться до м. Коростень Житомирської області. Сьогодні вночі викрито 17 таких вантажівок, огляд яких триває”.

Наразі зібрали вдосталь доказів для повідомлення про підозру керівнику комунального підприємства Жидачівського району за ст. 239 КК України (забруднення або псування земель).

Окрім цього, тривають основні слідчі дії (23 обшуки в перевізників, фірмах що надають послуги з вивезення і утилізації, а також міськраді).

Під час слідства ще підлягають з’ясуванню питання обрахування сум зайво витрачених бюджетних коштів на перевезення сміття (збитків), встановлення всіх причетних осіб до привласнення бюджетних коштів та забруднення земель й природи Львівщини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні