Як вивести з городу хрін

0
9
Як вивести з городу хрін
Спосіб №1. Він дієвий, якщо на цій земельній ділянці не плануєте нічого садити кілька років. Треба трішки розкопати корені та зрізати листя. Бажано не пошкодити корінці лопатою. Тонким дротиком зробити в кожному корінці проколи на 15-20 см. Набрати у шприц будь-який гербіцид у концентрованому вигляді й закачати в кожен отвір. Процедуру слід робити кілька разів. Марудно, але дієво.

Спосіб №2. Восени скосити листя хрону й розсипати по кущах азотне добриво. Щойно листя наросте, знову скосити. До зими слід скосити кілька разів. Навесні рослини будуть ослаблені й загинуть. Треба буде лише дістати корінці.

Спосіб №3. Зрізати листя і накрити зарості хрону чимось щільним: чорною плівкою, старим лінолеумом, шматками руберойду. Через рік-два без доступу сонця хрін пропаде.

Спосіб №4. Засіяти ділянку житом. Його корені ростуть глибоко, утворюючи міцну стіну. Зелена маса наростає швидко, не залишаючи шансів для хрону. Його коріння просто засихає в землі.
Щоб хрін не розростався, навколо куща якомога глибше вкопують листки жерсті або шиферу.

Якщо ви свідомо хочете посадити на городі хрін, перед тим вкопайте у землю дерев’яний ящик або ж бочку, насипте землі й посадіть кущ. Корінці з такої клітки не розростуться.

Багато господарів вважають, що хрін може знищити сіль. Однак цей спосіб малоефективний і має великий мінус – не кожен овоч ростиме в закисленому ґрунті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні