--> Чому породіллі у Луцьку не можуть скористатися послугою «є-Малятко» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому породіллі у Луцьку не можуть скористатися послугою «є-Малятко»

1
-5
Чому породіллі у Луцьку не можуть скористатися послугою «є-Малятко»
Жінки, які народжують у Луцьку, не можуть скористатися послугою «Є-малятко».

До карантину зареєструвати новонародженого і оформити матеріальну допомогу батьки могли безпосередньо у лікарні.

Про це розповіла в коментарі Суспільному Волині старша медична сестра обласного перинатального центру Тетяна Петрук. Нині ця послуга не працює.

Щодня із обласного перинатального центру виписують близько двох десятків новонароджених.

“З впровадженням карантину зупинилася ця комплексна послуга, ми маємо можливість надати приміщення, де можна було б це робити. Маємо окрему виписку кімнату, де працівники ЦНАПу могли б проводити реєстрацію з усіма вимогами карантинних вимог”, – розповіла старша медична сестра.

Лучанин Антон Прищепа , який забирав із обласного перинатального центру дружину Світлану із первістком розповів, син у подружжя народився 15 травня. Молодих батьків засмутило те, що у лікарні не змогла скористатися послугою "є-Малятко". Тепер документи на новонароджену дитину оформлятиме тато.

За совами директорки ЦНАПу Луцька Лариси Карп’як, послуга "є-Малятко" в області діє з січня цього року. З березня, після введення карантинних обмежень, її надання у перинатальному центрі та пологовому будинку міста призупинили.

“Як тільки завершиться карантин, ми знову будемо надавати послугу. Тільки якщо раніше це було у визначені дні, почергово, то зараз плануємо, що ця послуга буде щоденно надаватись”, – пояснила вона.

Аби уникнути черг і чекання, батьки новонароджених будь-яку послугу можуть замовити он-лайн, каже Лариса Карп’як. Тоді буде вказано день і годину прийому в адміністратора.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можливість оформити все і одразу це просто мегастрибок в подоланні всюдисущої бюрократії. Після народження дитини це особливо актуально для молодих батьків. Шкода, що навіть коли послуга теоретично доступна, то скористатись нею нема можливості.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні