Правила зберігання продуктів у морозилці

0
-13
Правила зберігання продуктів у морозилці
Сучасні господині звикли зберігати продукти в морозильній камері. Про запас заморожують м’ясо, сир, овочі та фрукти. Міністерство сільського господарства США пояснює: продукти в морозильній камері не псуються, страждає лише їхня якість.

Наприклад, заморожений банан не буде зіпсованим і через два роки. Але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько трьох місяців. Заморожування сповільнює ріст мікроорганізмів, які спричиняють псування продуктів і харчові хвороби. Після розморожування вони знову стають активними. Тому фахівці категорично забороняють заморожувати продукти повторно.

Найдовше у звичайному домашньому морозильнику можна зберігати яловичину і баранину – близько року.

М’ясо курки теж витримує приблизно такий термін, свинина зберігається близько восьми місяців. Качку, гуску і кролика рекомендують з’їсти не пізніше, ніж через півроку, оскільки з часом вони набувають неприємного запаху і смаку.

Якщо ви хочете приготувати м’ясо, яке пролежало в морозилці довше від зазначеного терміну, то обов’язково проваріть його не менш як півтори години, додавши спецій.

Закуплені про запас м’ясний фарш і лівер (печінка, серце, нирки) зберігайте в морозилці не більш як чотири місяці. Для домашньої ковбаси та інших ковбасних виробів термін зберігання в морозильній камері буде удвічі коротшим.

На жаль, у будинку може зникати електроенергія. За 2-3 години замороженим продуктам це не зашкодить. Якщо ж ремонтні роботи затягнуться, морозилку слід звільнити. М’ясо дістати, натерти зверху лимонною кислотою або оцтом і покласти в прохолодне місце.
Можна взяти тканину, опустити в міцний соляний розчин і обгорнути шматок м’яса. Більш незвичний метод – покласти м’ясо в кисляк або холодне молоко. Будь-який із цих способів зберігає свіжість продукту не більш як 10 годин.

Варто знати, скільки часу можуть зберігати якість інші продукти в морозильній камері. Котлети і нежирна риба – протягом півроку, жирну рибу і сосиски зберігають до двох місяців. Маргарин не псується протягом року, масло – протягом 9 місяців. Домашній сир і бекон рекомендують зберігати не більш як 4 тижні. Найдовше в морозилці можна тримати овочі та фрукти – цілий рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні