Дика, незаймана природа: які рідкісні рослини можна побачити у заповіднику на Волині. ФОТО

0
-1
Дика, незаймана природа: які рідкісні рослини можна побачити у заповіднику на Волині. ФОТО
Одна з перлин Волині – Черемський природний заповідник (ЧПЗ). Зараз на його території вже можна побачити не лише поширені у нашій місцевості рослини, а й ті, що занесені до Червоної книги України.

Про це йдеться на сайті ВОУЛМГ.

Поки вся планета на карантині, то природа, відпочиваючи, оживає. Але це ніяк не стосується Черемського природного заповідника, тому що тут усе як зазвичай: дика незаймана природа, позбавлена антропогенного впливу; чисте та цілюще повітря; тварини, які насолоджуються спокоєм і тишею; рослинний світ, прокинувшись від глибокого сну, починає дивувати своїм різноманіттям. Зараз на території заповідника вже можна побачити не лише поширені у нашій місцевості рослини, а й ті, що занесені до Червоної книги України.

Бобівник трилистий (рослина досить поширена майже на всій території України, проте має цінність не лише в науковій, а й у народній медицині. Вид перебуває під регіональною охороною на території Чернівецької, Тернопільської, Полтавської, Хмельницької, Дніпропетровської областей).

Андромеда багатолиста (у листках містяться природні органічні речовини, що мають подразнюючу і наркотичну дію; а у пагонах – таніди і барвники, якими забарвлюють тканини в чорний колір).

Росичка середня (комахоїдна рослина, занесена до Червоної книги України).

Багно звичайне (рослина здавна відома своїми лікувальними властивостями через високий вміст у ній ефірних олій).

Журавлина дрібноплідна (ягоди цієї рослини багаті на вітаміни і природні консерванти. Цей вид занесений до Червоної книги України).

Журавлина дрібноплідна (ягоди цієї рослини багаті на вітаміни і природні консерванти. Цей вид занесений до Червоної книги України).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні