--> Cмачні запіканки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Cмачні запіканки

0
4
Cмачні запіканки
Запіканка з макаронами
300 г макаронів і 4 сосиски відварити. 2 цибулини покраяти і обсмажити в олії з 4 ст ложками томатної пасти. Натерти 300 г твердого сиру.

У форму, змазану маслом, викладати шарами: макарони, соус із сосисками, сир. Повторити двічі і затерти сиром. Запікати 10 хв при tº180.

Кольорова запіканка

700 г фаршу приправити натертою цибулиною і спеціями. Розділити на три рівні частини. Відварити 6 ст ложок рису. Морквину натерти на дрібній тертці, пучок шпинату подрібнити блендером.

В одну частину фаршу додати 2 ст ложки рису, вимішати і викласти у форму, змазану маслом. Наступний шар ‒ фарш, вимішаний з морквою і 2 ст ложками рису. Зверху викласти фарш зі шпинатом і 2 ст ложками рису. Залити вершками і запікати 30 хвилин при tº180.

Сирна запіканка з вівсяними пластівцями

500 г сиру змолоти, додати 4 яйця, склянку цукру і дрібку ваніліну. Всипати 4-6 ст ложок пластівців і влити 100 мл молока. Якщо є напохваті, додайте жменю родзинок чи кураги. Вимішана маса має постояти 15 хвилин, щоб розбухли пластівці.

Викласти у змазану маслом форму і запікати 30 хвилин при tº180. За 5 хв до кінця приготування полити запіканку 50 г рідкого меду.
Готову запіканку прикрасити шматочками сухофруктів і листочками м‘яти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні