Чому суд скасував і зняв арешт із затриманих поліцією на Волині вантажівок з деревиною

0
3
Чому суд скасував і зняв арешт із затриманих поліцією на Волині вантажівок з деревиною
У зв’язку з відсутністю будь-яких порушень суд скасував та зняв арешти із затриманих поліцією вантажівок та лісопродукції.

Про це повідомили в пресслужбі Волинського ОЛМГ.

Нагадаємо, 13 травня на сайті ГУ НП у Волинській області повідомили про затримання трьох вантажівок із деревиною нібито сумнівного походження.


У пресслужбі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства розповіли, що в результаті перевірок жодних порушень не було виявлено. У деяких випадках судом було винесено відмову про арешт, в інших – знято арешт на лісопродукцію та автомобілі.

"Нам не відомо, з якою метою проводилися безпідставні арешти, блокувалася робота лісогосподарських підприємств, на штрафмайданчиках затримувалися автомобілі з лісопродукцією, в результаті чого лісогосподарськими підприємствами було понесено збитки", – йдеться в повідомленні.

Про кожен факт затримання вантажівок з лісопродкцією пресслужба ВОЛМГО поінформувала окремо:

12 травня працівниками Камінь-Каширської поліції був затриманий автомобіль ЗІЛ, завантажений лісоматеріалами круглими. Власником майна є ДП «СЛАП «Любешівагроліс». Наступного ж дня працівниками поліції було проведено перевірку – жодних порушень у результаті не виявлено. Автомобіль та деревину вже повернуто лісогосподарському підприємству.

Щодо аналогічної ситуації у Ковелі. Транспортний засіб, завантажений деревиною дуба, був арештований з підозрою на невідповідність документів.

14 травня, Ковельський міськрайонний суд виніс ухвалу про відмову в задоволенні клопотання слідчого про накладення арешту на вищевказану деревину та відповідно транспортний засіб (судова справа №159/1265/20).

Вантажний автомобіль ЗІЛ із причепом, водій якого перевозив лісопродукцію породи сосна в кількості 79 штук, був затриманий у м. Камені-Каширському та доставлений на арештмайданчик Ківерцівського райвідділу поліції. Деревина та автомобіль належить ДП «Камінь-Каширське ЛГ».

15 травня, відбулося судове слухання у цій справі.

"Подібні ситуації раніше вже мали місце у Горохівському районі. Зокрема:

10 квітня 2020 року працівниками поліції Горохівського ВП ГУ НП у Волинській області було зупинено автомобіль із деревиною породи сосна та затримано на штрафмайданчику до з’ясування обставин. Мотивація – перевезення відбувалося без відповідних на це дозвільних документів. Проте 7 травня 2020 року Волинський апеляційний суд своїм рішенням постановив повернути автомобіль та вантаж у зв’язку з відсутністю будь-яких порушень (судова справа №155/469/20).

17 березня в м. Любомль працівниками поліції Любомльського ВП ГУ НП у Волинській області було затримано автомобіль, навантажений деревиною. Перевозилися лісоматеріали круглі породи сосна, заготовлені в результаті рубки ДП «Шацьке УДЛГ». Причина зупинки та арешту – підозра на сумнівне походження деревини. 14 квітня Любомльським районним судом з-під арешту було звільнено автомобіль. А 28 квітня суд зняв арешт із лісопродукції (судова справа №163/822/20).

30 березня був затриманий автомобіль на території Замлинського лісництва ДП «Любомльське ЛГ». Підстава – підозри районного відділу поліції щодо невідповідності у документах. Автомобіль було арештовано. До справи були залучені незалежні експерти, працівники СБУ, проведено перевірку. За рішенням Апеляційного суду у Волинській області знято арешт і з автомобіля, і з лісопродукції (судова справа №163/975/20).

У пресслужбі зазначають, що Волинське ОУЛМГ та державні лісогосподарські підприємства особливо зацікавлені у виявлення будь-яких порушень та злочинів, пов’язаних із заготівлею та перевезенням деревини. Крім того, відкриті до співпраці з правоохоронним органами та громадськістю і готові надати запитувану інформацію оперативно та у відповідні терміни.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні