У Луцьку порахували першокласників: заяви приймають онлайн

0
-3
У Луцьку порахували першокласників: заяви приймають онлайн
Цього року до першого класу у луцькі школи піде понад 3 тисяч дітей. Це, приблизно, така кількість, як торік.

Про це розповіла в коментарі Суспільному Волині начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко. Перших класів сформують 109.

Записати дитину на навчання можна не тільки в школу, яка закріплена до району за місцем проживання.

"Коли батьки виявляють бажання щоб дитина вчилася в іншому закладі, вважаючи, що так буде зручніше, то батьки можуть подавати заяви туди, але діти не з прив’язкою до мікрорайону можуть бути зараховані тільки на залишкові місця. Процедуру жеребкування кожна школа визначає так, як зручно: чи ящик з номерами, чи барабан, який крутиться", – пояснила Зінові Лещенко.

У Луцьку батьки майбутніх першачків можуть онлайн подавати заяви на навчання дітей до шкіл, розповіла директорка школи-колегіум № 11 Наталія Гаць.

Торік, каже директорка, прийом заяв тривав з 1 березня до 31 травня. Цього року процес призупинили з 12 березня у зв’язку із карантином. Відновили реєстрацію майбутніх учнів із квітня в електронній формі.

"Зараз ми приймаємо діток, які проживають в мікрорайоні навчального закладу, це першочергові зарахування, потім зараховуємо діток чиї сестрички та братики навчаються у нас, далі дітей працівників нашого навчального закладу", розповіла Наталія Гаць.

Мама майбутнього першокласника, шестирічного Артема, Оксана Карачун розповіла, що документи сина до школи оформила онлайн.

"Можна зайти на сайт школи, там є електронна адреса, заява, яку ми написали – так проходила реєстрація в школу. Як закінчиться карантин, то в нас буде час повністю донести документи", – поділилась лучанка.

У Луцькій школі №11 запланували відкрити чотири перші класи. Нині на електронну адресу закладу надійшло 84 заяви від батьків майбутніх першокласників.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні