Графіки луцьких перукарів після карантину розписані на тижні вперед

0
4
Графіки луцьких перукарів після карантину розписані на тижні вперед
Нині у луцьких перукарнях клієнтів більше ніж було до карантину.

Про це розповів Суспільному Волині луцький перукар Андрій Оліферчук. Каже, усі майстри його салону краси зайняті наступні два тижні.

Салон краси працює другий день. Основна вимога для роботи – захист для майстрів і клієнтів. Робочі місця обладнані на відстані півтора метра одне від одного.

Кожні чотири години роботи перукарям міряють температуру, - розповіла адміністраторка салону Ольга Філін. Інструменти після використання відправляються у сухожар (апарат для стерилізації), робочі місця дезинфікують після кожного клієнта.

Згідно протоколу карантинних вимог у салонах краси, майстри повинні працювати у масках, рукавичках і міряти температуру.

"Це не завжди зручно, бо у масці працювати важко", каже майстриня Катерина Оліферчук.

Поки салон два місяці не працював, робітники були спочатку у планових відпустках, а потім у відпустках за власний рахунок.

"З такою ситуацією вперше зіткнулися: у нас більше семи працівників. По ходу уже дивилися законодавство як правильно зробити. Ніхто не працював, робочі місця за всіма були закріплені. Про якісь компенсації від держави ми не знали, тому і не зверталися", додає перукар Андрій Оліферчук.

Загалом, у Луцьку працюють близько 130 перукарень і салонів краси, розповіла заступниця начальника управління розвитку підприємництва і реклами Тетяна Чемерис.



Нагадаємо, 11 травня у Луцьку відновили роботу, перукарні, кафе, стоматкабінети. Відповідно до рекомендацій МОЗ, послаблення карантину стосується також роботи адвокатів, нотаріусів, психологів та аудиторів. Ці фахівці можуть відновлювати практику.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні