Як очистити організм кашами

0
4
Як очистити організм кашами
Народна медицина авторитетно заявляє: найкращим засобом звільнення від токсинів є каші.

Будь-які крупи – це передусім клітковина з великою кількістю органічних кислот. Саме вони притягують, ніби магнітом, важкі метали, пестициди та різне «сміття». Особливо корисно посидіти на кашах тим, хто працює у шкідливих умовах (це стосується й роботи за комп’ютером), а також майбутнім мамам.

У вівсянці багато цінного рослинного білка та жиру, фосфору, заліза і магнію. Останнього у ній стільки, що «Геркулес» можна назвати засобом для підтримання душевної рівноваги, кров’яного тиску та міцності кісток.

На органічні домішки, які містять хлор та фтор, ліпше діє каша з кукурудзяної крупи. Вона добре взаємодіє і з органічною ртуттю, що є в складі протрави для зерна та неминуче потрапляє в уже готовий хліб.

Наступні за важливістю крупи – рис та гречка – потребують особливого приготування. Ці крупи потрібно ретельно промивати тонкою цівкою холодної води з крана. Таким чином ви вимиваєте крохмаль і пришвидшуєте процес очищення. Це корисно ще й тому, що під час такої дієти позбудетеся зайвих кілограмів.

Гречку ліпше не варити, а запарювати: залити окропом, укутати та поставити в тепле місце. Вона буде смачною, розсипчастою й кориснішою для очищення організму від металів, зокрема шкідливих надлишків заліза. Якщо у вас вдома електроплита, то можна нагріти її до максимуму, вимкнути і залишити на ній до повного охолодження залиту окропом гречку. Гречана каша багата на пектин, який поліпшує травлення, і на лецитин, украй потрібний печінці та підшлунковій залозі. Це чудова «вечірня» каша – хороший засіб боротьби з нічним голодом (легко засвоюється з мінімумом калорій).

Якщо ви полюбляєте разом із кашею з’їсти, наприклад, бутерброд чи яйце, смакуйте на здоров’я – вони не зашкодять. Завдати шкоди може лише велика кількість продуктів, багатих на нетоксичні метали: кальцій, магній, калій, натрій. Загалом очисну тижневу дієту ліпше влаштовувати тільки на кашах, зварених на воді й без солі.


Для дієт на основі каш немає суворих рекомендацій. Упродовж тижня їжте каші, які вам до душі, перевагу віддаючи вівсянці, гречці, рису та пшону. Остання – джерело вітаміну РР, солей магнію та мікроелементів. Не менш корисними є і пшоняні пластівці. Будь-яка каша добре поєднується з молоком, вершками, нежирними м’яким сиром, бринзою, овечим сиром, кисломолочними продуктами, вершковим маслом, олією, грибами та квашеною капустою, зеленню, прянощами, горіхами (крім арахісу).
Добре доповнюють кашу курага, родзинки, інжир, топінамбур, сухофрукти, солодкі яблука, мед, помідори, маслини, баклажани.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні