Назвали дати проведення ЗНО-2020

0
2
Назвали дати проведення ЗНО-2020
Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні цьогоріч планують провести упродовж червня та липня.

Про це заявила в.о. міністра освіти Любомира Мандзій в ефірі телеканалу "Україна 24", пише "УНІАН".

"Плануємо провести ЗНО з 25 червня до 17 липня. Перед цим, 15-17 числа, ми повинні провести пробне тестування. Щоб це було безпечно, ми працюємо над алгоритмом, який повинен схвалити державний санітарний лікар", - сказала вона.

За її словами, дати прийняття до вищих навчальних закладів також були змінені. Самі виші повинні скоро опублікувати умови та терміни на своїх сайтах. Відстрочена подача документів, це буде відбуватися в серпні. Сама процедура вступу не змінилася.

"Щодо випускників з тимчасово окупованих територій, вони вступають за іншою процедурою. Тільки окремі категорії за бажанням можуть пройти ЗНО", - сказала вона.

В.о. міністра також розповіла про те, як і коли завершиться навчальний рік у школах.

"У школах навчання триватиме до кінця травня, як передбачено термінами навчального року, але ми розуміємо, що воно проходитиме тільки з використанням дистанційних технологій. Що ж до дошкільних навчальних закладів, тут немає поняття закінчення навчального року, так що вони можуть і будуть працювати влітку з урахуванням епідеміологічної ситуації", - сказала вона.

Мандзій додала, що для вступу в перший клас школи повинні самі оприлюднити терміни та правила подачі документів. Найчастіше це онлайн-реєстрація або електронна пошта, а особисто можна буде віднести документи після закінчення карантину. Конкурсу для вступу до першого класу не передбачено, підкреслила вона.
Теги: мон, зно, освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні