На Волині члени сім'ї інфікованого COVID-19 вільно розгулють селом

3
12
На Волині члени сім'ї інфікованого COVID-19 вільно розгулють селом
Попри вимогу бути на самоізоляції, члени сім’ї хворого на COVID-19 мешканця села Лище Луцького району вільно розгулюють вулицями, зокрема відвідують пошту та магазини.

Про це 11 травня, ІА "Волинські новини" повідомили очевидці.

Так, зі слів місцевих мешканців, жінку із сім’ї хворого на COVID-19 лищанина, сьогодні бачили у відділенні Укрпошти. Таку інформацію підтвердили й працівники місцевої пошти, засвідчивши факт, що жінка приходила забирати посилки. Також очевидці назвали прізвище, ім'я та адресу проживання лищанки, які видання з етичних міркувань поки що публікувати не буде.

Окрім того, продавчиня одного із місцевих магазинів засвідчила інформацію, що окремі члени сім’ї хворого чоловіка відвідують й магазин.

Журналісти поцікавились у старости села Лище Підгайцівської ОТГ Віталія Шкорупського, чи відомо йому про факт порушення режиму самоізоляції у селі і як захистити місцевих жителів у таких випадках. На це посадовець відповів, що у разі виявлення порушення самоізоляції членів сімей, де є хворі на коронавірусну інфекцію, відвідування ними магазинів, пошти тощо, відмови ними покидати вищезазначені місця, негайно викликати поліцію, працівники якої приймуть відповідні міри.

Так, відповідно ст. 41 Закону № 1645-III особи, винні в порушенні законодавства про захист населення від інфекційних хвороб, несуть відповідальність згідно із законами України. Адміністративна відповідальність за порушення самоізоляції в умовах епідемії коронавірусу може передбачати штрафи від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, а умисне зараження людей передбачає кримінальну відповідальність.

Фото на головній - ілюстративне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З етичних міркувань? Які ще етичні міркування, коли багато людей через цю сім'ю опиняються в зоні ризику?
Відповісти
Чоловік без маски на лиці зайшов у тролейбус, присів на крісло та починає сильно кашляти, тролейбус переповнений пасажирами, і одна пасажирка запитує його: "Мужчина, чому ви без маски у громадському транспорті у вас мабуть коронавірус, ви наражаєте нас всіх заразити?" Пасажир, який кашляє відповідає: "Ніяк не можу вилікувати проклятий туберкульоз!". Слава Богу, почулось серед пасажирів, а ми всі думали, що у вас коронавірус !
Відповісти
В США, ЄС та Росії - плюють на карантин та ці обмеження, як люди там ходили без масок та рукавичок так і продовжують толпами ходити. А ви хочете наше "українське бидло"заставити виконувати карантинні обмеження. Курив, курю та буду далі курити, вживав горілку, вживаю та далі буду вживати оковиту. А ви щось тут серед трьох сосен шукаєте.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні