Як правильно пересіяти моркву

0
9
Як правильно пересіяти моркву
Холодна і посушлива весна призвела до того, що у багатьох господинь не зійшла морква. Це не страшно, бо овоч не пізно пересіяти. Але потрібно прискорити пророщування насіння та обирати не надто пізні сорти.

Насіння висівають у вологі борозенки. Присипають сухою землею, не притоптують. До сходів поливати моркву не потрібно, бо після цього паростку морквини буде важко пробити земляну кірку.

Якщо морква не зійшла, причиною може бути непідходяще місце. Тому не варто сіяти вдруге на тій же грядці. Краще обрати іншу. Наприклад, там, де росла редиска, яку вже вирвали. Морква також добре росте поміж рядків цибулі. Або ж між рядами ранніх сортів картоплі. Поки морква підростатиме, картопля робитиме їй тінь і захистить від спеки. Згодом, коли вона потребуватиме більше місця, картоплю вже викопають, а місце на городі не буде порожнім.

Скоростиглі сорти дозріють за 80-90 днів, середньостиглі – за 110-120 днів, а пізньостиглі ростуть до 160 днів. Досвідчені господині переконалися, що погана схожість моркви може обернутися приємною несподіванкою. Що пізніше посіяний овоч, то краще він збережеться взимку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні