Як лучани відзначають 9 травня в умовах карантину. ФОТО

1
-2
Як лучани відзначають 9 травня в умовах карантину. ФОТО
Лучани попри скасовані через карантин масові заходи 9-го травня поклали квіти до пам’ятних знаків на меморіальному комплексі "Вічна Слава".

Світлинами з інтернет-виданням "Волинь24" поділився луцький фотограф Володимир Лук'янчук.

Сьогодні, 9 травня, пам’ятна дата – 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Однак, цьогоріч, через світову пандемію коронавірусної інфекції COVID-19 та введений в Україні карантин, усі масові заходи скасовані.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – державне свято та вихідний день в Україні, який офіційно відзначають 9 травня, починаючи із 2016 року. Прийшло на заміну радянському святу "День Перемоги", яке відзначали в СРСР з 1965 року, а потім в Україні до 2015 року включно.

Людей на меморіалі було зовсім мало. Зазвичай, на 9 травня лучани стоять в черзі, щоб покласти квіти до Вічного вогню, цьогоріч було не так. Втім, чимало людей таки прийшли сюди, щоб вшанувати загиблих у Другій світовій війні та відзначити День перемоги. Зазначимо, що за порядком під час покладання квітів слідкували поліцейські.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одне з небагатьох ЗМІ, що не забули, що сьогодні за день і яке свято!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні