Як створити прибуткове виробництво, встановивши сонячну електростанцію*

0
-4
Як створити прибуткове виробництво, встановивши сонячну електростанцію*
Сонячні системи Solarsystem – вигідне та екологічне рішення для вашого підприємства.

Чому майбутнє за альтернативною енергією



Боротьба зі зміною клімату та встановлення нульових викидів більше
не є дискусією, а є абсолютною необхідністю. Але як бізнесу отримати економічну вигоду з цього?

У світі невпинно зростає популярність використання відновлюваних джерел енергії, особливо у сфері виробництва. Прогнозують подальше збільшення кількості альтернативних енергосистем. Переорієнтація на відновлювані джерела енергії вкрай важлива, адже дозволяє скоротити частку викопного палива, а відтак – і обсяги викидів парникових газів.

Експерти пояснюють стрімке зростання популярності альтернативних джерел енергії зниженням вартості фотоелектричної сонячної енергії та енергії вітру. За розрахунками, темпи їх поширення будуть зростати.

Згідно з прогнозами Міжнародного енергетичного агентства, за до 2023 року частка поновлюваних джерел енергії збільшиться на 20%, і буде становити 12,4%, а в області виробництва електроенергії 70%.

А от вартість електроенергії для бізнесу, згідно з прогнозами експертів, протягом найближчих п’яти років зросте від 50 до 100%. Тому цілком очевидно, що відновлювана енергетика на противагу паливній, стане в пріоритеті як з огляду екологічності, так і економічної привабливості.

Чому саме СЕС





Сонячні електростанції – це практичне і надійне рішення для створення енергонезалежності підприємства. У 2020 році бізнес, за допомогою сучасних технологій, має змогу подбати про зниження операційних витрат в умовах постійної конкуренції. Монополія обленерго у сфері електропостачання робить підприємства залежними від постійних коливань тарифів. Як наслідок – складність формування собівартості товару через постійне зростання вартості електроенергії. Крім того, така залежність вимагає частого коригування цін для ринку збуту.

Інша особливість українського ринку електроенергетики - підприємство за умови постійного збільшення об’ємів виробництва, мусить дбати про збільшення потужності ліній електропостачання, тобто реконструює лінії, прокладає лінії електропередачі, купує нові трансформатори, і «дарує» усе це для обленерго, адже власниками його не стане.

Сонячна електростанція легко вирішує всі ці завдання. Протягом світлового дня сонячна електростанція може покрити до 60 % витрат підприємства по споживанню електричної енергії. Якщо сонячної енергії недостатньо, різницю покривають із централізованої енергомережі. Залежно від характеру споживання та особливостей установки сонячних панелей, підбирається потужність сонячної електростанції.

Переваги сонячних батарей:

• Екологічно чиста відновлювана енергія

• Енергонезалежність

• Швидка самоокупність

• Тривала служба

• Безпечність і простота експлуатації

• Автономність роботи

• Прибутковість

Цей вид станцій можна використовувати для енергопостачання офісів,
виробництв, складів, супермаркетів, закладів харчування та відпочинку, автомийок, навчальних закладів, державних установ та інших об’єктів, де є стабільне споживання протягом дня. Перехід на відновлювані джерела енергії розв’язує основні проблеми, які є актуальними на сьогодні. Перша – вільний доступ до дешевої та екологічної енергії, друга – енергетична безпека.

Як працює сонячна електростанція для покриття власного енергоспоживання?





Сонячні батареї генерують електричну енергію. Інвертор перетворює постійний струм у трьох фазний змінний. Змінний струм подається в загальну енергомережу підприємства. Інвертор підключають до спеціального приладу обліку електроенергії (його називають розумний лічильник або SmartMetter), який фіксує моментальне навантаження і коректує роботу СЕС таким чином, щоб генерація не перевищила споживання.
Сонячна станція може працювати в двох режимах:

1. Виробництво перевищує споживання. Тоді перетворена сонячна енергія скеровується на навантаження, додатково енергію з мережі не купують.

2. Генерація СЕС менша або дорівнює споживанню на виробництві. Тоді у разі недостачі енергію добирають із загальних мережі.

Основний виробіток сонячних панелей відбувається саме вдень.

Чи вигідно встановлювати сонячні батареї?



Після введення в дію так званого «зеленого тарифу» спостерігався різкий стрибок популярності сонячної енергетики. Однак, слід розуміти, що це скоріше додатковий бонус, адже перспективи сонячної енергетики лише частково залежать від стимулюючих дій з боку держави. Закон України про «зелений» тариф дійсно допомагає швидше окупити обладнання та установку сонячних батарей.

Якщо враховувати тарифи на електроенергію у 2020 році, то сонячна станція для власного споживання окупиться протягом 4-5 років. Зважаючи на подальше зростання тарифів, цей строк ще зменшиться до 3-4 років. І найголовніше - протягом наступних 20 років гарантована вартість сонячної енергії становитиме 0,70 грн. за кВт/год.

Економічні прогнози свідчать, що вже протягом найближчого часу відновлювані джерела енергії, в першу чергу сонячна та вітрова енергетика, стануть найдешевшими видами генерації електроенергії в світі. Дуже низькі ціни на «зелену» енергію стануть викликом для індустрії видобутку викопного палива особливо для тих країн, для яких продаж нафти і газу є основою економіки.

Ще одна вагома перевага сонячних електростанцій - можливість віддаленого контролю та діагностики системи із програмою онлайн моніторингу. Тобто вся інформація, яка стосується роботи сонячної батареї відображається у комп’ютері або смартфоні власника в режимі реального часу.

Як замовити проект сонячної батареї



Перш ніж надати комерційну пропозицію, ми рекомендуємо провести
енергетичний аудит. Результатом будуть чітко викладені рекомендації щодо необхідних заходів, терміну їх окупності та порядку реалізації.

Отож, перший етап - аналіз характеру енергоспоживання, циклу роботи
підприємства протягом доби/тижня/місяця/року. Може передбачати
прогнозування масштабування росту виробництва. Спеціалізований енергоаудит допоможе підібрати оптимальний режим роботи, визначить пікове споживання.

Далі потрібно визначити, де є доступне оптимальне місце для розташування і встановлення сонячної батареї і її ефективної роботи. Від того, чи правильно буде вибране місце для встановлення СЕС, часто залежить ефективність її роботи.

Далі розробляється комерційна пропозиція та підбираються комплектуючі. Наступний крок – укладання контракту з клієнтом. Останній етап реалізації проекту - поставка та монтаж обладнання для сонячної електростанції: будівельні, монтажні та електротехнічні роботи. Старт роботи сонячної електростанції з налаштуванням роботи смарт-лічильника, підключення системи NET- моніторингу.

Протягом гарантійного терміну експлуатації сонячної електростанції (7 років) забезпечується повне сервісне обслуговування.

Чому компанія Solarsystem:

• Понад 100 успішних реалізованих проектів будівництва сонячних
електростанцій у шести областях Західної України.

• 5 років на ринку альтернативної енергетики. Компанія Сонячні системи працює з 2016 року.

• У офісі консультують сім кваліфікованих працівників. Шість
висококваліфікованих та досвідчених фахівців забезпечують роботу
власної монтажної бригади. Наші спеціалісти пройшли спеціальне
навчання і отримали сертифікацію. Мають досвід роботи не тільки на
регіональному рівні, але і в проектах по всій території України.

• Комплекс послуг від підготовки проекту до гарантійного та сервісного обслуговування. Наші фахівці гарантують якісне виконання роботи на усіх етапах співпраці.

• Акредитований сервісний партнер провідних світових виробників
сонячного обладнання: Fronius, Huawei, Risen Solar, Longi Solar.

• Акредитований партнер Укргазбанку та Ощадбанку

Усі деталі роботи, попередні розрахунки вартості установки та окупності сонячних батарей, усе, що стосується технічних моментів виконання роботи чи необхідної документації вам залюбки розкажуть фахівці компанії Сонячні системи.

Замовити безкоштовну консультацію

Вже на етапі попереднього прорахунку економічного ефекту ви отримаєте максимально повну інформацію про основні фінансово-енергетичні показники які здатна забезпечити сонячна електростанція, повну візуалізацію майбутнього будівництва, специфікацію обладнання.

Тел. +380687044115
https://solarsystem.com.ua/ses-dlia-biznesy/
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні