Як чага впливає на врожай овочів та ягід

0
-1
Як чага впливає на врожай овочів та ягід
До складу чаги входять потужні біогенні стимулятори, які підвищують захисні сили рослин. Тому цей гриб-трутовик здатен захищати їх від різних хвороб.

Чага містить цілий набір органічних кислот: щавлеву, мурашину, оцтову. Якщо в організмі людини чи рослини бракує певного компоненту, то розчин чаги компенсує це. У складі гриба є мідь, алюміній, цинк, срібло, кобальт, магній, кальцій… І це – аж ніяк не повний перелік. З цього випливає, що чага діє на рослину як стимулятор росту. Дачники, які застосовують її для вирощування овочів і ягід, завше задоволені щедрими врожаями.

Найкраще купувати порошок чаги в аптеці. 50 г висипають в каструлю і заливають 5 л гарячої (не киплячої) води. Настоюють дві доби за кімнатної температури. Проціджують. Розводять настій водою до десятилітрового відра. Жом висипають на грядку з томатами.

Цим розчином обприскують помідори, огірки, перці. Розчин має потрапити на нижні листки, де полюбляють селитися спори фітофтори.
За сезон тепличні культури обприскують двічі. Перший раз – у другій половині травня, перед цвітінням томатів. Наприкінці червня або ж на початку липня процедуру повторюють. До того часу помідори підростуть і з’являться нові листки, які треба обробити проти фітофторозу.

Рослини обприскують у похмуру погоду зранку, щоб до вечора листя не було вологим. Якщо розчин потрапить на плоди – нічого страшного, це ж натуральна сировина.

Восени чагу розсипають на грядки теплиць і прикопують у землю. Розчином цього гриба можна поливати рослини під корінь, а також кімнатні квіти (навесні) та розсаду (один раз).

Розчином чаги корисно обприскувати картоплю. У концентрованому настої корисно змочувати насіннєву картоплю перед висаджуванням.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні