Послаблення карантину в Україні: як працюватимуть перукарні

0
5
Послаблення карантину в Україні: як працюватимуть перукарні
З 11 травня в Україні планують послабити карантин. У в МОЗ є певні етапи виходу з карантину, план зняття обмежень.

Про це в інтерв'ю сайту "Сьогодні" розповів головний санітерний лікар Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що карантин в Україні буде продовжений до 22 травня.

"Карантин ми будемо послаблювати, але протиепідемічні заходи щодо суб'єктів господарювання, які будуть відкриватися, будемо посилювати. Тобто ми будемо пропонувати їм норми, які відрізняються від звичайних санітарно-гігієнічних норм у повсякденному житті", – зазначив Ляшко.

За його словами перукарні – це саме реалістичне, що буде точно відкриватися з 11-го числа. Але ось прийом клієнтів буде виключно за попереднім записом: онлайн або по телефону.

"Одночасне перебування клієнтів в закладі дозволяється з розрахунку не більше однієї людини на 10 кв. м площі, але не більше кількості працівників, які безпосередньо надають послуги. Знаходження сторонніх осіб в салонах буде заборонене. Між місцями надання послуг потрібно буде забезпечити дистанції не менше двох метрів. Працівники, які надають послуги, повинні обов'язково використовувати медичні маски або респіратор, одноразові рукавички. Після кожного пацієнта повинна проводитися дезінфекція, прибирання поверхонь, а також там має бути провітрювання. Очікування своєї черги повинно бути за межами закладів", – розповів Ляшко, наголосивши, що кава і будь-які напої в салонах краси будуть заборонені.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні