--> Як правильно доглядати за фіалками | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як правильно доглядати за фіалками

0
0
Як правильно доглядати за фіалками
Фіалки мають дуже ніжну кореневу систему. Тому вони не ростимуть на важких чи кислих землях. Найкраще купити готовий ґрунт. Бажано додати розпушувач вермикуліт, який допоможе утримувати вологу і постачати корені киснем.

Застій води призводить до загнивання коренів фіалок, тому на дні горщика має бути дренаж – пінопласт, керамзит.

Із часом навіть найлегша й пухка земля злежується і виснажується. Тому треба регулярно розпушувати та оновлювати верхній шар, а самі фіалки періодично пересаджувати.

Надмірна густота кущиків може бути причиною, що фіалка відмовляється цвісти.

Фіалка – дуже світлолюбна рослина. Однак прямі сонячні промені можуть спричинити опіки листочків. Найкраще місце для неї – широке підвіконня, не впритул до скла. Ідеально, якщо за вікном будуть крони дерев, які пом’якшуватимуть і розсіюватимуть сонячне світло. Якщо дерев нема, фіалки доведеться притіняти, частково закриваючи скло.

Квітуча фіалка не любить спеки, холоду й різких перепадів температури. Оптимальна температура – 18-24°С. Якщо повітря сухе, його треба зволожувати за допомогою розприскувача. В опалювальний період у міських квартирах можна класти на батареї вологі рушники.

Якщо у холодну пору року фіалці не давати цвісти й виламувати квітконоси, влаштовуючи примусовий період спокою, вона прекрасно переживе зиму без додаткового зволожування повітря.

Не варто забувати про підживлення фіалок. Узимку раз на місяць вазони слід полити водою з рідкими добривами. Згодяться чайна заварка, кавова гуща, настій дріжджів, апельсинових шкірочок або цибулиння.

Порушити цвітіння можуть хвороби та шкідники. Тому треба регулярно оглядати кущики і вчасно обробляти проти шкідників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні