В Україні відновлюють проведення планових операцій: є умови

0
3
В Україні відновлюють проведення планових операцій: є умови
Найближчим часом лікарні зможуть прийняти пацієнтів. Втім, Міністерство охорони здоров'я вводить обов'язкове тестування на COVID-19 усіх пацієнтів, які потребують госпіталізації.

Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу, пише "24 Канал".

Як відомо, на час карантину МОЗ заборонили планові операції. Наразі минуло близько 50 днів, українські пацієнти потребують проведення операцій та госпіталізацій.

“В нас дійсно є вже необхідність проведення планових операцій, в тому числі за життєвими показниками… Отже, була ухвалена постанова уряду, яка вносить зміни до 211-ї, і вже відразу після опублікування, думаю, що завтра, в нас в країні буде дозволено проведення планових операцій, планових госпіталізацій певних виключно за життєвими показниками”, – каже Максим Степанов.

Втім, аби убезпечити лікарів та медиків та не допустити поширення коронавірусної хвороби, усіх пацієнтів, перед госпіталізацією тестуватимуть на COVID-19.

“Проведення операцій будуть проводитися виключно після тестування методом ПЛР”, – додає чиновник.

У МОЗ вважають, що таким чином зможуть знизити ризики інфікування медичних працівників до нуля.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні