--> Луцький лікар швидкої, яка контактує з інфікованими, розказала про зарплату і обіцяну доплату | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький лікар швидкої, яка контактує з інфікованими, розказала про зарплату і обіцяну доплату

0
-5
Луцький лікар швидкої, яка контактує з інфікованими, розказала про зарплату і обіцяну доплату
На Волині частина медичних працівників, які контактують з хворими на COVID-19, не отримали обіцяні Урядом доплати за березень.

Про це розповів директор обласного центру екстреної меддопомоги Володимир Шмаль, повідомляє Суспільне.Волинь.

Зі слів Володимира Шмаля, в березні на виклики до хворих з підозрою на коронавірус в області виїжджало 68 медпрацівників. Через постанову Кабміну, за якою медикам оплачуватимуть години контакту з хворим на коронавірус, доплати працівникам швидкої будуть мінімальними.

"Ми рахували. Наприклад прийшов молодий лікар, восьмої бригади. У них посадовий оклад, плюс три рази по 3800 виходить нормальна зарплата. А коли порахували години ними затрачені, то виходить доплата за місяць 300-400 грн. це при умові, що мали кілька разів виїжджати на виклики", – розказав медик.

Христина Кондратюк п'ятий рік працює лікарем екстреної швидкої медичної допомоги. Її бригада одна з двох на Волині, визначених Міністерством охорони здоров'я, яка транспортує хворих на COVID-19. Медичка каже: у квітні виїжджала на три таких виклики. Додає: доплату за березень в 300% від окладу ще не отримала.



"Наша адміністрація доводить до відома, що доплати за березень будуть. В яких обсягах – ми не знаємо. Оскільки лікарня це більш визначений час перебування з хворим, не всі наші бригади можуть бути з хворим годину, можуть бути 20 хвилин. Тобто, якщо ми були годину, то платитимуть за годину. Якщо це було транспортування з району і займало 2-5 годин – то нам будуть платити за цей час. Чекаємо. Сподіваємося, що це будуть непогані кошти, які могли б мотивувати", – каже лікарка.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні