Оригінальна закуска ‒ кольорові млинці

0
5
Оригінальна закуска ‒ кольорові млинці
Тісто для млинців готують по-різному: на молоці, кефірі, ряжанці, питному йогурті, мінеральній воді. Крім звичних складників, деякі гурмани додають у тісто овочеві добавки: буряки, шпинат, моркву, томатний сік. Тоді млинці виходять не лише смачні, а й кольорові.

Бурякові

200 г відвареного або запеченого столового буряка, 1,5 скл. молока, 1 яйце, 50 мл ряжанки, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки цукру, 2 скл. борошна, олія для смаження

Буряк нарізати шматочками й разом з молоком подрібнити у блендері. Додати яйце, ряжанку та сипучі інгредієнти. Добре перемішати. Тісто має вистоятися 30 хв. Млинці смажити на розігрітій сковороді з олією. Подавати із солоною начинкою: сиром із зеленню, плавленим сиром, шинкою та сиром, грибами.


Морквяні

200 г сирої моркви, 0,5 л молока, 1 скл. борошна, 1 яйце, дрібка солі, 1 ст. ложка цукру, дрібка ваніліну, 3 ст. ложки олії для тіста, олія для смаження

Моркву натерти на дрібній тертці й викласти в блендер. Додати сіль, цукор, приправи і збити до однорідної маси. Додати 1 скл. просіяного борошна та 1,5 скл. молока. Вимішати вінчиком, додати решту молока та 3 ст. ложки олії і збити до однорідної консистенції. Відставити на 15 хв. Смажити млинці на сковороді, змащеній олією.

Шпинатні

250 г замороженого шпинату, 0,5 скл. води, 3 яйця, 1 скл. молока, 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 50 мл олії, 1 скл. борошна, олія для смаження, сметана для подавання

Шпинат викласти в миску, залити водою та почекати, щоб розморозився. Збити з водою, додати яйця, молоко, цукор, сіль, олію, борошно і ретельно вимішати. Відставити на півгодини, після чого смажити. Подавати млинці зі сметаною або солоною начинкою.


Томатні

1 скл. томатного соку, 1 скл. молока, 1 скл. борошна, 2 яйця, 1 ч. ложка цукру, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки олії

Молоко, томатний сік, сіль та цукор збити вінчиком. Всипати борошно, перемішати. Додати збиті яйця. Ще раз перемішати, щоб вийшло однорідне тісто. Смажити на сковороді з розігрітою олією. Подавати з будь-якою солоною начинкою, томатним соком або сметаною.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Cмачні запіканки Cмачні запіканки
20 травня, 2020, 09:00
0
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні