На Волині фермери, які вирощують овочі в теплицях, потерпають від збитків. ВІДЕО

2
27
На Волині фермери, які вирощують овочі в теплицях, потерпають від збитків. ВІДЕО
Через карантинні обмеження волинські фермери, які вирощують овочі в теплицях, не можуть продати врожай.

"Через закриті у час карантину ринки, продавати вирощені у теплицях овочі ніде, та й ціна за кілограм огірків торік була втричі вищою", - каже жителька села Будки Маневицького району Вікторія, пише "Суспільне".

Жінка прізвища свого не назвала. Розповідає: нині продати овочі складно, тому цього року її родина зазнала збитків. Якщо вирощене продати не вдасться, каже вона, грошей на насіння на наступний сезон не буде.

"Торік був огірок 50-60 грн. навіть, а цього року - 20 грн. Ми висіяли розсаду, але вона стоїть і ми її висаджувати вже не будемо, немає сенсу. Затрати підуть великі, а ми нічого не вернемо", - каже Вікторія.

Чекає послаблення карантину, аби продати вирощене, фермер з Маневицького району Іван. Чоловік прізвища не назвав.

Розповідає: разом з братом огірки вирощують 4 роки, це чи не єдиний заробіток у селі, аби не їхати у Польщу. Робота в парниках починається у січні і триває до осені. З одного рядка можна зібрати до 50 кілограмів огірків.

"Можемо займатися з хімічними препаратами, але совість не дозволяє. Органіку даємо, продаємо людям. Вони задоволен", - говорить Іван.

Роботу фермерів, які вирощують овочі, цього року ускладнила аномально тепла зима та перепади температур навесні, - каже консультант з вирощування органічних овочів Сергій П’ятіков.

"Перепад в 4-5 градусів в теплиці змушує рослину попадати в стрес, і з цим треба було боротися, бо попавши в стрес, рослина починає хворіти , хворіє рослина - прокидаються шкідники", - повідомляє Сергій П’ятіков.

Нагадаємо, напередодні Кабінет Міністрів затвердив список продовольчих ринків, яким дозволять працювати під час карантину, але з дотриманням жорстких санітарних норм.

1 травня підриємці Луцьких ринків вийшли на мирну акцію протесту з проханням - дозволити їм працювати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
27

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
де можна купити огірок по 20 грн/кг ?

в Луцьку на базарах по 40-45 грн/кг (((
Відповісти
Для чого писати брехню ,огірків по ціні 20 гривень немає та й в тому році ціна трималась на Великдень і все ,бо за кордоном на свята ціни навпаки низькі ,а ви ніяк не нагребетесь ,то так і вам Бог дає ,що не можете продати по космічних цінах , віддайте в дитячі будинки , інтернати ,будинки для престарілих ,тоді і вам вернеться сторицею ,і не будете плакати , що низькі ціни !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні