Навколо волинського села встановлюють блокпости: там спалах коронавірусу

1
0
Навколо волинського села встановлюють блокпости: там спалах коронавірусу
За інформацією завідувача Любешівського районного лабораторного відділення Маневицького міжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олени Іванчук, станом на 09.30 год сьогоднішнього дня у с. Люб’язь Любешівського району за результатами ПЛР-дослідження зареєстровані перші 4 випадки коронавірусної інфекції.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коронавірус на Волині: ситуація по районах

Зазначені випадки підтвердились в одній сім’ї у 4 дорослих осіб. Хворі знаходяться на самоізоляції і перебувають на амбулаторному лікуванні в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любешівської селищної ради». Про це інформує Любешівська районна державна адміністрація.

Наразі проводиться робота із встановлення контактів хворих з родичами та односельцями. Усім рекомендовано дотримуватись самоізоляції та в разі появи симптомів респіраторних захворювань, телефонувати до сімейних лікарів, якими буде проведено ПЛР-тести.

В осіб, які мали контакти з хворими будуть відібрані біологічні матеріали для проведення дослідження на наявність коронавірусної інфекції.

Комісією вирішено встановити блок-пости при в’їзді в село Люб’язь, забезпечити патрулювання поліції на вулицях та провести профілактичну дезінфекцію вулиць в селі Люб’язь.

Усім рекомендовано дотримуватись самоізоляції та в разі появи симптомів респіраторних захворювань, телефонувати до сімейних лікарів, якими буде проведено ПЛР-тести.

Аби не допустити подальшого поширення коронавірусної інфекції, зосереджено увагу усіх служб на своєчасному реагуванні та вжитті заходів щодо посилення режиму роботи закладів села Люб’язь, які продовжують діяльність в період карантину, а саме: забезпечення проведення профілактичної дезінфекції приміщень, недопущення скупчення людей.

«Ми повинні робити все, що від нас залежить для того, щоб не допустити поширення цієї недуги у нашому районі. Враховуючи ситуацію, що склалася, ми маємо дотримуватись таких жорстких рішень, бо тільки так можна розірвати ланцюжки контактів із хворими», – зазначила голова Любешівської райдержадміністрації Юлія Подерня-Масюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А напишуть шо корону привезла тупа медсестра з Луцька, яка на проводи приїхала?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні