Волинські педагоги та учні розповіли, як справляються на дистанційному навчанні. ВІДЕО

0
-2
Волинські педагоги та учні розповіли, як справляються на дистанційному навчанні. ВІДЕО
Від учора школярі молодших класів можуть вчити уроки по телевізору – фахівці Всеукраїнської школи-онлайн запустили їх на кількох центральних каналах.

Журналісти "Суспільного" поцікавилися, як призвичаїлися до дистанційного навчання учні, педагоги і батьки.

Вчителька початкових класів Луцького ліцею №27 Ольга Горак проводить онлайн урок математики. Каже: до дистанційного навчання призвичаїлась.

"В ліцеї уже були створені електронні щоденники, вчителі працювали в хмарних сервісах. Під час уроку використовуємо різні відеофрагменти, картинки, схеми, працюємо на освітніх платформах, є зворотній фрагмент від батьків відео та фотофрагменти. Є і недоліки такого навчання, це якість зв’язку, не завжди вчасно діти можуть підключитися до уроку і не має живого контакту з дітками", – каже Ольга Горак.

Восьмирічний Тимофій Остапчук опрацьовує завдання від вчителів на планшеті. Школяр каже, дистанційно навчатися йому подобається, але самостійно справляється не з усіма завданнями.

"Зараз класні роботи, то так на тиждень задають з математики, української з читання задають по три вправи або по чотири. Мені здається треба в школу ходити, там просто більше пояснень є, а через телефон так трохи не зрозуміло", - розповідає учень.

Мама школяра Наталія Остапчук говорить: дистанційне навчання – це виклик для батьків, які під час карантину працюють.

"Звичайно, вчителька їм дає якусь основу, якісь знання, але все одно все лягає на плечі батьків", – каже мати.

Аби навчання вдома було ефективним, потрібно правильно організувати роботу, говорить психологиня Оксана Кицун.

"Карантин нам дає більше можливості побути всім разом і не зосереджуватися тільки на навчанні. День великий, його можна розбавити дуже різними справами і тоді навчання не буде таким стресовим. А стрес – це природнє явище, це природня реакція нашого організму на будь- які зміни на те, що нас примушує вийти з зони комфорту", – повідомляє психолог.

Якщо школи області забезпечені інтернетом, то вдома він є не у всіх, розповідає керівниця обласного управління освіти Людмила Плахотна. Каже, педагоги знаходять способи, аби залучити до освітнього процесу усіх школярів.

"Телефони ми знаємо, що є у всіх, і зв’язок з учителем і отримати завдання і передати його вчителеві, навіть, через фото в телефонному режимі. Законом України передбачена відповідальність вчителів, як його діти засвоїли матеріал. Ну і батьки, адже учасниками освітнього процесу є учень, вчитель і батьки", – ділиться освітянка.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні