Через посуху волинські аграрії ризикують втратити частину урожаю. ВІДЕО

0
-3
Через посуху волинські аграрії ризикують втратити частину урожаю. ВІДЕО
Через посуху волинські аграрії ризикують втратити частину урожаю.

Про це розповів керівник ТзОВ “Волинь Нова” Іван Мисевич, чиє підприємство розташоване у Горохівському та Локачинському районах. Вирощує ріпак, озиму, яру пшеницю та ячмінь. Цими днями завершили сівбу гороху та кукурудзи, йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

"Цього року сівба дуже складна у зв’язку із малою кількістю опадів. Як в зимовий період, так само і зараз. Земля потріскана, волога на критичному рівні. Якщо не буде найближчим часом дощів, це дуже вплине на результат цього року по врожаю", – каже директор сільгосппідприємства.

Начальник відділу рослинництва і технічної політики управління АПР облдержадміністрації Олександр Книш пояснює: "Нестача вологи може вплинути на якість і на об’єм майбутнього урожаю. На полі земля суха. Однак, аграрії здійснили посіви. Порядка 25 тисяч гектарів — це 80 відсотків до прогнозованих площ, соняшника — це 27 тисяч. Це — майже 90 відсотків до намічених площ. Сої близько половини. Це — 20, 23 гектари."

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Попри посуху, на Волині закінчили сівбу ранніх ярих зернових

Тракторист-машиніст сільгосптехніки Олександр Касянчук розповів, працює на тракторі американського виробництва, ним культивує ґрунт перед сівбою.

"Дуже гарна техніка. Я на ньому працюю 6 років, не жаліюся, нормальний трактор. Раніше працював на "Джон Дірах", на ХТЗ. Починав з меншого, а за роки пересів на кращий, дорожчий", – розповідає працівник.

Жителі села Бубнів працюють на городах із перших днів квітня. Місцева жителька Марія Власюк розповіла, що посадили малину, цибулю, моркву, буряки, картоплю, посіяли озиму пшеницю, перець та помідори. Каже, через суху весну доводиться щовечора поливати городину.

"З чоловіком удвох вивозили гній, розкидали. Він приорав. Маємо свого трактора, невеличкого Т-25, і чоловік працює на ньому. Переорював на ньому, потім удвох знову посадили картоплю. Завжди приїздять діти, але цього разу вони не захотіли їхати, бо карантин", ділиться жінка.

"У нашому підприємстві на коронавірус ніхто не захворів. Ми посилили засоби захисту з початку ведення карантину. В нас усі працівники користуються антисептиками, масками. Дистанції дотримуються півтора метра, ніколи немає скупчень людей. Для нас це на роботу ніяк не вплинуло", – додав директор сільгосппідприємства Іван Мисевич.

За словами начальника відділу обалсного управління агропромислового розвитку Олександра Книша, посівну кампанію станом на 28 квітня завершили до двох десятків сільгосппідприємств. В області посіяли ранні ярі зернові культури на площі понад 100 тисяч гектарів. З них — 15 тисяч гектарів пшениці, 30 тисяч ячменю, 35 тисяч гектарів вівса та 5 тисяч гектарів гороху.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні