Що треба зробити, висаджуючи розсаду у ґрунт

0
7
Що треба зробити, висаджуючи розсаду у ґрунт
Перед висаджуванням розсади на постійне місце бажано обробити її коріння розчином «Престижу». Препарат захистить рослини від основних хвороб та всіх видів шкідників. Щоб отримати розчин потрібної концентрації, візьміть звичайний медичний шприц: на літр води потрібно додати 2 кубики препарату.

Обробляють розсаду помідорів (томатів), капусти, баклажана й перцю. Залежно від кількості розсади препарат розводять у потрібній кількості води. Працювати треба неодмінно в гумових рукавичках, щоби препарат не потрапив на шкіру (він токсичний і шкідливий для людського здоров'я).


Корені розсади потрібно занурити в ємність з розчином і залишити там на 6-8 годин. Для цього використовують неглибокі широкі тази, заповнені на висоту 8-10 см, зважаючи, наскільки потужна коренева система у розсади. Якщо час підганяє, замочування можна скоротити до 5 год, але не менше. Інакше рослина не встигне увібрати розчин, захисний ефект ослабне, буде недостатнім.


«Престиж» надійно захищає капусту від хрестоцвітої блішки, томати й баклажани – від колорадського жука, перець – від попелиці, павутинного кліща, інших шкідників. Препарат запобігає розвитку фітофторозу в пасльонових, іншим хворобам перцю, капусти, плодових і овочів. Сюди входять антистресові добавки для стимуляції розвитку й зростання рослин. Складові препарату не передаються плодам, залишаючись у стеблах, а через 40 днів розщеплюються.

Коли захисна дія вичерпається, починають зав'язуватися плоди. Тоді для захисту врожаю потрібно буде використовувати біопрепарати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні