Петиція про передання Києво-Печерської лаври ПЦУ набрала вже 24 тисячі голосів

0
36
Петиція про передання Києво-Печерської лаври ПЦУ набрала вже 24 тисячі голосів
На сайті глави держави електронна петиція із закликом до Президента України припинити використання Києво-Печерської лаври Українською православною церквою (Московського патріархату) шляхом розірвання договору оренди та передати лавру у використання Православної церкви України (ПЦУ) набрала понад 24 тисячі голосів. Для того, щоб Президент розглянув її, потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Про це йдеться у розділі "Електронні петиції" на офіційному сайті Президента України.

Нагадаємо, у Києво-Печерській лаврі, що знаходиться під контролем Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), коронавірусом заразилися всі священники.

"Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. Православна церква України (ПЦУ) – автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії. ПЦУ утворилася в результаті об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, визнана православним світом автокефальною православною церквою на території України", – йдеться в тексті петиції, яку розмістив на сайті Президента 15 квітня Олексій Кравчук.

Автор петиції вважає, що УПЦ (МП) не є автокефальною православною церквою на території України. "Крім того, високі церковні ієрархи Української православної церкви Московського патріархату були неодноразово помічені у висловлюваннях і діях, спрямованих проти українського народу", – зазначив він і навів як приклад у тексті близько двох десятків подібних, на його думку, фактів.

Ініціатор петиції переконаний, що, з урахуванням усього викладеного, використання Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) має бути припинено шляхом розірвання договору оренди й передане ПЦУ.

До кінця збору підписів під петицією залишилось 78 днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
36

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні