Коли на Волині відбудуться пробне тестування, ЗНО і вступна кампанія

0
-2
Коли на Волині відбудуться пробне тестування, ЗНО і вступна кампанія
Якщо карантин через епідемію коронавірусу завершиться в травні, то ЗНО в Україні проведуть після 20 червня, а якщо обмеження продовжать ще раз, то тестування перенесуть на серпень, а вступну кампанію – на жовтень.

Якщо ж карантин затягнеться, то за парти учні сядуть у червні й навчальний рік закінчиться до липня, а невивчений матеріал учні наздоженуть восени.

Про це йшлося в програмі «Тема дня» на телеканалі «Нова Волинь», передає ІА Волинські новини.

Як зазначила завідувачка відділу ЗНО і моніторингових досліджень ВІППО Алла Корнейко, тестування не скасують, адже ЗНО – водночас і єдина форма державної підсумкової атестації, і єдина можливість вступу до вищих навчальних закладів.

Окрім того, вона наголосила, що пробне тестування теж обов’язково відбудеться: «Пробне тестування відбудеться напередодні основної сесії ЗНО у звичному для всіх форматі особистої участі».

Читайте ще: Навчальний рік завершать дистанційно, – т.в.о. міністра освіти і науки

Алла Корнейко запевнила, що до проведення як пробної, так і основної сесії ЗНО на Волині готові, адже підготовка стартує не за місяць-два до старту тестування, а з початком нового навчального року, тобто з вересня. Також уже розроблені та частково роздруковані тестові завдання, котрі, попри очікування одинадцятикласників, не буде спрощено.

Водночас завідувачка відділу ЗНО і моніторингових досліджень ВІППО наголосила, що підготовка до складання тестів – це не справа останніх місяців: «Перенесення термінів ЗНО треба сприйняти як додатковий період (мінімум місяць) підготовки до тестування».

Детальніше – в сюжеті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні