--> Кафедра луцького «політеху» розробила ручку-ґаджет для відчинення дверей. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кафедра луцького «політеху» розробила ручку-ґаджет для відчинення дверей. ФОТО

0
0
Кафедра луцького «політеху» розробила ручку-ґаджет для відчинення дверей. ФОТО
«Ці руки нічого не торкалися», – перефразовуючи відому цитату одного з президентів на злобу короновірусним викликам, кафедра матеріалознавства Луцького національного технічного університету виготовила 3D-друком ґаджет для відчинення вхідних дверей у головному корпусі зап’ястям, а не долонею.

Про це повідомили на сайті вишу.

За словами завідувача кафедри матеріалознавства Миколи Мельничука, задум був реалізований силами студента-магістранта та асистента кафедри. Після вдалого експерименту науковці готові за запитом надрукувати такі ручки безплатно для соціальних об’єктів міста, задля боротьби з COVID-19.

«Я лише ідейний натхненник, все решта це – робота команди. Ідея не наша, я її побачив у наших колег з бельгійської компанії Materialise у Льовені і запропонував колегам реалізувати у нас. Студент-магістр та за сумісництвом лаборант Рома Остапчук під керівництвом асистента Сергія Куцика зняли розміри та спроєктували у SolidWork ЗD-модель та виготовили на нашому 3D-принтері.

Сьогодні встановили на двері експериментальний зразок, за результатами експлуатації побачили, що геометрію необхідно трошки поліпшити для більшої жорсткості, і ми готові за потреби надрукувати скільки необхідно, щоб додатково убезпечити наших колег та студентів.

До того ж, дуже вчасно було закуплено за кошти університету пластик для 3D-принтера, який ми замовляли раніше. Тому кафедра готова включитися у боротьбу з COVID-19 та за запитом надрукувати безплатно такі ручки для соціальних об’єктів міста, лікарень, шкіл і т.п.», – розповів завідувач кафедри.

Університет зараз на карантині, але життя триває і до закладу освіти періодично є потреба заходити співробітникам, які стежать за інфраструктурою, адміністрації, відвідувачам за довідками і т.п.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні