На Волині судитимуть депутата-підприємця, який пропонував хабаря прокурору. ФОТО

1
-2
На Волині судитимуть депутата-підприємця, який пропонував хабаря прокурору. ФОТО
Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені щодо депутата органу місцевого самоврядування, керівника комерційної структури, який надав неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень одному з керівників Ковельської місцевої прокуратури.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Слідство вважає, що таким чином керівник підприємства хотів вирішити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання ним бюджетних коштів.

Встановлено, що посадовець отримав із бюджету майже 1 млн грн на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району. Проте в повному обсязі ці роботи так і не виконав, однак склав документи про начебто завершення їх виконання.

Одержавши пропозицію надання неправомірної вигоди, прокурор вжив всі передбачені законодавством заходи задля викриття та документування правопорушення: завдяки його принциповій позиції правопорушника викрили у момент вчинення злочину.

Наразі посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мало давав
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні