Як спекти пухкий бісквіт

0
3
Як спекти пухкий бісквіт
Тісто для рулету

Складники беруть у пропорції 1:1:1. Знадобиться 5 яєць, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок борошна.


Тісто для торта

Рецепт №1.Щоб отримати високий бісквіт, складники беруть у пропорції 1:2:2. Це 5 яєць, 10 ст. ложок (без чубка) цукру і стільки ж борошна. Одну ложку борошна можна замінити крохмалем.
Яйця збивають із цукром до густої піни (готовність можна перевірити, вмочивши палець. На ньому має «стояти» шапочка). Додати просіяне борошно й легенько вимішати.

Рецепт №2. 4 яйця,1 скл. борошна, 1 скл. цукру. Яйця збивати з цукром протягом 10 хв, доки маса не стане пишною, як густа сметана. Поступово всипати просіяне борошно.

Рецепт №3. 5 білків збити міксером із дрібкою солі. До жовтків додати 1 ст. ложку олії і 2 ст. ложки окропу. Збити масу на високій швидкості, щоб не згорнувся жовток. Влити у білки, продовжуючи збивати. Поступово всипати борошно й вимішувати на малих обертах.


Рецепт №4. За цим рецептом пекли коржі в кондитерських цехах за часів СРСР. 5 білків збивати доти, щоб, коли перевернете ємність догори дном, вони не випадали. Додати 1 скл. цукру і збивати, доки цукор не розчиниться. Додати жовтки й легко збити. 1 скл. борошна вимішати з 1 ч. ложкою розпушувача й додати до яєць. Легко вимішати лопаткою, зробивши не більш як 5 рухів.

Рецепт №5. 5 яєць збити з 1 скл. цукру протягом 5 хв. Додати дрібку ваніліну і просіяне борошно. Тісто вилити в підготовлену форму і закрити фольгою, змащеною зсередини маслом. Випікати 25 хв за 170°, потім ще 20 хв за 150°.

ПАМ’ЯТКА

Борошно для бісквіта має бути просіяне. Його обережно всипають, вимішуючи лопаткою в одному напрямку.

Яйця обов’язково мають бути кімнатної температури.

Випікають бісквіт 25-30 хв за 180°. Тісто викладають на застелену пергаментом форму. Готовність визначають дерев’яною шпажкою.

До бісквіта завжди додають крохмаль, замінивши ним 2 ст. ложки борошна.

Щоб випічка вийшла смачною і пухкою, білки та жовтки збивають окремо, білки додають в останню чергу.

Готовий корж має постояти ніч. Його розрізають наступного дня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні