У Луцьку помер заслужений працівник культури

1
1
У Луцьку помер заслужений працівник культури
22 квітня перестало битися серце заслуженого працівника культури України, засновника народної аматорської хорової капели «Злагода» Євгена Пахомовича Шаюка.

Про це повідомили в департаменті культури Луцької міськради.

"Глибоко сумуємо з приводу смерті Євгена Пахомовича та розділяємо біль тяжкої втрати з його родиною", – йдеться в повідомленні.

Шаюк Євген Пахомович у 1958 році очолив музичну школу в Горохові. В цей час при Будинку культури створив першу чоловічу хорову капелу, яка стала відомою не тільки в районі.

Пізніше, працюючи директором музичної школи в Нововолинську, в 1966 році створив при Палаці культури чоловічу хорову капелу шахтарів з 80 учасників. І вже в 1967 році капела здобула визнання, а Євгену Шаюку присвоєно звання «Заслужений працівник культури».

У 1972 році очолював відділ культури Луцької міської ради, згодом працював художнім керівником Волинської обласної філармонії, викладачем Луцького культурно-освітнього училища.

У 1991 році очолив народну аматорську хорову капелу «Злагода».

Весь життєвий шлях Євгена Пахомовича був тісно пов’язаний з мистецтвом, зокрема з піснею. Пісня творила його світ, наповнювала особливим змістом.

Євген Шаюк щиро вболівав за майбутнє України, вирізнявся стійкістю характеру, принциповістю, силою духу та наполегливістю. Працівники культури Волині поважали і шанували за мудрість, професіоналізм, далекоглядність, доброзичливість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай спочиває з Богом, добрий був чоловік.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні