Кропива замість семи лікарів

0
-5
Кропива замість семи лікарів
Наші предки казали, що одна кропива заміняє сім лікарів. І не помилялися, адже ця рослина – дивний природний концентрат вітамінів і корисних речовин. Аскорбінової кислоти в ній міститься у кілька разів більше, ніж у лимонах і смородині, а лише 20 її молодих листочків здатні забезпечити наш організм добовою нормою вітаміну А.

Кропиву шанують представники офіційної та народної медицини. Препарати на основі цієї рослини застосовують для зниження рівня цукру в крові, покращення обміну речовин, стимуляції травлення, виведення токсинів, зупинки кровотеч. Активно використовують кропиву і в фітокосметології.

ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ

Для жирної шкіри приготуйте лосьйон: до 100 мл горілки додайте 1 ст. ложку соку кропиви. Протирайте шкіру щоранку й щовечора протягом двох місяців і вона стане чистою та свіжою.

Для в’ялої і сухої шкіри радять живильні маски з кропиви, які слід робити двіч-тричі на тиждень. Для приготування маски 1-2 ст. ложки подрібненого листя насипають у порцелянову чашку і заливають теплою водою до кашкоподібної консистенції. Не припиняючи перемішувати, нагрівають суміш на паровій бані протягом 5-7 хв, потім наносять на шкіру обличчя і шиї. Через 20-25 хв маску знімають за допомогою ватного диска.

Для нормальної і сухої шкіри готують таку маску: 1 ч. ложку кропиви заливають 1 ст. ложкою теплого молока й витримують 10 хв. Додають жовток і наносять на обличчя на 20 хв. Для жирної шкіри у маску замість жовтка додають білок.
Також корисно протирати шкіру кубиками льоду, приготованого із соку кропиви.

ДЛЯ ВОЛОССЯ

Якщо волосся ослаблене, випадає і погано росте, зарадить настій кропиви: 1 ст. ложку листя заливають склянкою окропу й настоюють годину. Проціджують, а отриманий настій втирають у шкіру голови. Не змивають.

ДЛЯ ЗДОРОВ’Я

Для зміцнення імунітету й покращення апетиту настій кропиви (1 ст. ложка на склянку окропу) п’ють протягом дня у два-три прийоми.
Смакуватиме і салат із кропиви. Молоді пагони ошпарюють, нарізають, додають зелену цибулю, оливки, м’який сир і сік лимона. Кропиву додають у зелений борщ та інші овочеві салати.

Щоб використовувати кропиву цілий рік, можна заморозити подрібнене листя чи готовий сік у формочках для льоду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні