В Україні на час карантину підвищили мінімальну допомогу з безробіття

0
1
В Україні на час карантину підвищили мінімальну допомогу з безробіття
На період карантину розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу з безробітя без урахування заробітної плати та страхового стажу, підвищено з 650 грн до 1000 грн.

Про це повідомляє Державна служба зайнятості, посилаючись на відповідну постанову Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Постанова застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

Мінімальний розмір допомоги з безробіття підвищено до 1000 гривень для:

– тих, хто протягом 12 місяців, що передували реєстрації в службі зайнятості, мають страховий стаж менше 6 місяців або звільнені з останнього місця роботи з негативних причин (наприклад, за прогул);

– молоді, яка закінчила або припинила навчання в середньому та вищому навчальному закладі, звільнилася зі строкової військової служби і яка потребує сприяння в працевлаштуванні на перше робоче місце;

– внутрішньо переміщених осіб, які документально не можуть підтвердити періоди своєї зайнятості.

Усім безробітним, які стали на облік у період карантину і отримують допомогу в мінімальному розмірі (650 грн), виплата буде автоматично перерахована з першого дня реєстрації у службі зайнятості.

У Держслужбі зайнятості нагадують, що в період карантину реєстрація безробітних здійснюється з першого дня подання відповідної заяви до центрів зайнятості.

Виплата допомоги з безробіття теж призначається з першого дня реєстрації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні