--> Поради господиням: як виселити із шафок міль | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Поради господиням: як виселити із шафок міль

0
9
Поради господиням: як виселити із шафок міль
Міль у крупі та в інших сипких продуктах може завестися у будь-якої господині. Ви просто можете принести цю бридку комаху з магазину разом із купленим товаром. Як позбутися таких неприємних мешканців на кухні?

Крім крупи, харчова міль може оселитися в сухофруктах, горіхах, борошні, у всіх видах бобових і навіть у печиві та цукерках. Їсти заражені продукти у жодному разі не можна. Викиньте їх без жалю, тому що після того, як у них оселилася міль, нічого корисного там уже не залишилося.

Як позбутися харчової молі? По-перше, викиньте всі заражені продукти, не намагайтеся їх «врятувати», перебираючи кожну крупинку. По-друге, ретельно вимийте шафки з оцтом, борною кислотою чи просто мильним розчином, щілини пройдіть ганчірочкою, змоченою в оцті.

Щоб захистити себе від небажаних «квартирантів», виконуйте прості рекомендації.

Не купуйте продукти про запас! Борошно, крупи, макаронні вироби краще з’їдати за 3-4 тижні, а потім купувати нові. Минули роки дефіцитів, на полицях магазинів завше є свіжі продукти.

Зберігайте у скляних банках усе, що тільки можна! Причому банки краще вибрати такі, які герметично закриваються. Крім того, у склі все добре видно. Якщо десь і завівся паразит, то ви його дуже швидко ліквідуєте. Та й викинути доведеться тільки одну банку, а не вміст усієї шафи.

Міль у крупі боїться високих температур. Якщо вам усе-таки треба придбати сипучі продукти у великій кількості, то зробіть наступне: прогрійте все у духовці протягом 1-1,5 год. Ця процедура вб’є і личинок, і яйця, і дорослих особин.

Харчова міль не витримує і низьких температур. Покладіть пакет із продуктом до морозильної камери на 2-3 доби – й питання зникне. За температури, що нижча за -10°С, всі личинки також гинуть.

Розкладіть на полицях кухонних шаф маленькі, злегка надрізані зубці часнику.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні