Ділянку під помідори навесні обприскують від бур’янів

0
1
Ділянку під помідори навесні обприскують від бур’янів
Ділянку городу, відведену під висаджування томатів, навесні обприскують препаратом «Антисапа» або «Антисапа Ліквід». Так влітку буде менше бур’янів і зайві рослини не перешкоджатимуть вентиляції грядки. Розводять 15 г одного з препаратів на 5 л води з розрахунку на сотку землі. Достатньо однієї обробки на сезон.

Після цього розсаду висаджують у добре розпушений ґрунт на відстані 40-50 см між стеблами. Ямки слід копати глибші за корінь на 10 см. Під час висаджування стебло кладуть під кутом, на кілька сантиметрів присипаючи землею трохи вище відкореневої шийки, щоб швидко відростали нові корінці.

Часто після висаджування розсада помідорів кілька днів стоїть квола. Листя може пов’янути через спеку, тож краще висаджувати сіянці увечері в похмуру погоду. Або ж це означає, що молоді корінці присмакували личинкам хрущів. Велетенські білі личинки за ніч можуть знищити половину розсади. Щоб цього не сталося, треба обробляти корінці перед висаджуванням.

10 мл препарату «Антихрущ» розчиняють у 1 л води, замочують корінці томатів на годину-дві. Залишок виливають у десятилітрове відро з водою і поливають лунки після висаджування. Ця обробка повністю захистить томати також від колорадського жука, попелиць, трипс та інших комах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні