Рецепти вареного сала

0
5
Рецепти вареного сала
Дотримуючись заповіту Гіппократа, який стверджував, що протилежне лікується протилежним, при підвищеному рівні холестерину треба з’їдати щодня по невеликій скибочці сала – нормалізація холестеринових відкладень гарантована. Значно посилюються корисні властивості сала, якщо їсти його з часником (також відомим борцем із холестерином).

Сало з цукром

5 кг сала, по 5 ст. ложок солі й цукру, 4 ч. ложки меленого чорного перцю, 1 ст. ложка подрібненого чебрецю, 5 лаврових листків, 20 зубців часнику, 2 л води.

Воду переварити з усіма складниками, крім сала. Відставити, щоб розсіл охолов. Сало порізати на порційні шматки, нашпигувати часником. Викласти в пластиковий контейнер або емальовану каструльку, залити холодним розсолом і поставити під гніт (ним може послугувати банка з водою). Витримати два тижні, обсушити і зберігати в холодильнику.


Сало з часником


1,5 кг сала, 1 л води, 6 зубців часнику, 5 лаврових листків, 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложка духмяного перцю (меленого), 6 горошин чорного перцю.

З води і спецій зварити розсіл, залити ним приготовлені шматки сала. Накрити тарілкою, зверху поставити гніт. Витримати три дні. Сало можна зберігати в морозилці загорнутим у фольгу.

Сало в цибулинні

Для цього рецепта рекомендовано вибрати сало з м’ясною проростю.
1,5 кг сала, 1 л води, лушпиння з 8 цибулин, 1 скл. солі, 4 горошини запашного перцю, 3 лаврові листки.

Закип’ятити воду з сіллю, всипати цибулиння і проварити 5 хв. У киплячий розсіл покласти шматки сала й варити 10 хв. Зняти каструльку з вогню, залишити сало в розсолі на 15 хв. Викласти на тарілку, обсушити. Коли сало охолоне, в шматках зробити надрізи і нашпигувати подрібненим лавровим листям, чорним перцем і товченим часником. Загорнути у фольгу й покласти в морозилку.


Сало варене

700 г сала, 1 скл. солі, 7 скл. води, 5 зубців часнику, 2 ч. ложки червоного меленого перцю.

У каструльці заварити воду й сіль. У гарячий розсіл покласти шматки сала. Прокип’ятити сало 10 хв, потім зняти з вогню й залишити сало в каструльці на добу. Готове дістати з розсолу, дати йому обсохнути. Часник пропустити через прес і змішати з червоним меленим перцем. Натерти приправами сало, загорнути його у фольгу і залишити на добу в морозильній камері.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Рецепти вареного сала Рецепти вареного сала
02 квітня, 2020, 09:00
0
0
Cмачні печінкові паштети Cмачні печінкові паштети
08 травня, 2020, 09:00
0
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні