--> «Не називайте це пасками, не створюйте кулінарні фейки»,– відома співачка звернулася до українок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Не називайте це пасками, не створюйте кулінарні фейки»,– відома співачка звернулася до українок

1
7
«Не називайте це пасками, не створюйте кулінарні фейки»,– відома співачка звернулася до українок
Співачка та ведуча «Території А» Анжеліка Рудницька звернулася до українок з проханням «не вбивати Україну кулічами, мафінами, крафінами, керамічними кроликами і курочками на столах і в головах».

Про це вона написала на своїй сторінці у фейсбуці, повідомляє видання Шляхта не працює.

“Крафіни і кулічі проти паски «Відкриття» передвеликоднє. Цьогоріч у фейсбуці стало менше «кулічів», але тепер з‘явилися краффіни, які радісні господині виставляють на сторінках і весело вихваляють, як «нові» паски. Нам не треба ворогів. Ми самі руйнуємо свою ідентичність із впертістю віслюка і завзятістю Проні Прокопівни. Паска – це сакральний великодній хліб, а не просто здоба, якою ви доповнюєте свій стіл. Паска – це кулінарний гімн життю. Паска – це символ, у якого є свій рецепт, своя форма, свій сенс", – висловила вона думку.

"Паска – це традиція, яка демонструє тяглість поколінь, що робить нас не перекотиполем, а народом з глибоким корінням і унікальною культурою. Паски – це смачна «нитка» пам‘яті, яка поєднує вас з вашими мамою, бабусею, прабабусею, прапрабабусею і т.д. Якщо ми не підтримуємо цю традицію – вона вмирає, розривається родинна нитка пам‘яті; руйнується народний звичай; стирається символ нашої ідентичності; гімн перетворюється у одноденну попсу; втрачається таїнство

Ми можемо пекти, ставити на стіл і їсти усе, що завгодно. Це наш смак і наше право. Але, будь ласка, не називайте це пасками.


Не створюйте кулінарні фейки. Не підміняйте понять. Розповідайте дітям про НАШІ традиції.

Не вбивайте Україну кулічами, мафінами, крафінами, керамічними кроликами і курочками і т.д. на ваших столах і ваших головах. Мудрості нам усім і любові. Буду вдячна, якщо наші берегині висловляться на захист великодніх символів", – звернулася Рудницька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краффін, маффін, кекс, круасан - це теж смачно і можна пекти у будь який день чи свято! А на Великдень українки печуть паску, традиційну, класичну, нашу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні