--> У Білорусі відновили навчання у школах | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Білорусі відновили навчання у школах

0
5
У Білорусі відновили навчання у школах
У білоруські школи після подовжених канікул через коронавірус в перший день четвертої чверті повернулися від 30 до 40% учнів.

Про це пише Українська правда з посиланням на заяву прес-секретаря міністерства освіти Білорусі Людмили Висоцької.

"Як і передбачалося, 30-40% учнів прийшли на заняття в школу. У сільській місцевості, де епідеміологічна обстановка спокійна, цей відсоток ще більше", – зазначила Висоцька.

Весняні шкільні канікули в школах Білорусі, які почалися 30 березня, вже двічі продовжувалися через побоювання поширення коронавірусу.

У п'ятницю влада ухвалила рішення про відновлення навчального процесу з 20 квітня.

Висоцька зазначила, що особливий акцент в навчальних закладах зроблений на дотримання необхідних санітарно-епідеміологічних вимог.

За її словами, учням необхідно дотримуватися соціальнрї дистанції, в класі – сидіти на відстані, виключити рукостискання, мінімізувати контакти, встановити всі потрібні дезінфікуючі засоби в їдальні, санітарних кімнатах і місцях загального користування. При цьому контролювати, як виконуються ці вимоги, повинні батьки школярів і педагоги.

Висоцька додала, що масковий режим в білоруських школах не введений і використання масок в школі носить тільки рекомендаційний характер.

Представник Міносвіти Білорусі підкреслила, що якщо вранці у дитини піднялася температура і вона кашляє, то її потрібно залишити вдома і звернутися до лікаря. Дані рекомендації стосуються як учнів, так і педагогів. Останнім рекомендується відправляти додому дітей з ознаками ГРВІ.

Четверта чверть у білоруських школярів завершиться 30 травня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні