На Волині депутат використав соціальну акцію торгівельної мережі для власної реклами

0
8
На Волині депутат використав соціальну акцію торгівельної мережі для власної реклами
Депутат Копачівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Рожищенського району Волині Олег Савчук пропіарився на соціальній ініціативі корпорації «АТБ».

На фейсбук-сторінці «Копачівська громада» 18 квітня розмістили допис із чотирма фотографіями Олега Савчука, на яких місцевий депутат роздає пакети наборів продуктів і товарів повсякденного попиту із логотипом торгівельної мережі «АТБ».

До речі, у фейсбуці існує офіційна сторінка Копачівської ОТГ під назвою «Копачівська об'єднана територіальна громада». На ній така інформація відсутня.

Як відомо, корпорація «АТБ» виділила 100 мільйонів гривень для допомоги соціально незахищеним верствам населення у всіх регіонах України і реалізує цей проєкт спільно з Міністерством соціальної політики та його територіальними підрозділами.

Проте в деяких випадках представники органів місцевого самоврядування та депутати різного рівня присвоюють собі ініціативу корпорації «АТБ», пов'язану з реалізацією соціального проєкту, свідомо вводячи в оману одержувачів допомоги і прагнучи таким чином до формування свого політичного іміджу на майбутнє.

Інформацію про це корпорація «АТБ» оприлюднила в офіційній заяві 15 квітня.

Як приклад, у заяві наводили дії депутата з Бердянська Віктора Цуканова; висловлювання нардепа з Тернополя Андрія Богданця, який запевняв, що саме за його ініціативою мережа «АТБ» передає соціально незахищеним жителям регіону безплатні продуктові набори; вчинки представників команди Ігоря Буткова з Сєвєродонецька, які видавали зелені пакети «АТБ» як допомогу від імені свого депутата; заяви політичної сили «Бджола» з Кам'янського, яка називала проднабори від «АТБ» власною адресною допомогою місцевим жителям.

Незважаючи на таку різку заяву, депутат Копачівської ОТГ Рожищенського району Волині Олег Савчук не упустив нагоди попіаритися на продуктових наборах «АТБ». У дописі на фейсбук-сторінці громади він названий «волонтером, який розвіз благодійну допомогу для одиноких, пенсіонерів, інвалідів у селах Копачівської громади».

Розвозити продукти і товари першої необхідності від торгівельної мережі мали би соціальні працівники, без жодної реклами.

Як зазначив у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» голова Копачівської ОТГ Олександр Совтис, продуктові набори від «АТБ» в межах громади розвозили соціальні працівники, попередньо отримавши їх в управлінні соціального захисту населення Рожищенської райдержадміністрації. Звідки депутат Савчук взяв пакети з продуктами з логотипом «АТБ», голова громади не знає.

Довідково. Акція стартувала 3 квітня і триватиме до 23 квітня. В її рамках корпорація «АТБ» зобов’язалася передати працівникам державних соціальних служб 571 572 безплатних набори на загальну суму 100 млн грн. У набори входять продукти і товари першої необхідності: крупи, макарони, цукор, сіль, рослинне масло, лимони, печиво, чай та інше.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні