Десерти з черствої паски

0
0
Десерти з черствої паски
У кожної господині залишаються зачерствілі скибочки паски. З них можна зробити оригінальні десерти.

Лінива шарлотка

Черства паска, 2 яблука, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка сухарів, 1 ст. ложка маргарину, по 0,5 скл. чорносливу і горіхів, 1,5 скл. молока

Черству паску нарізати скибочками. Чорнослив відварити, дістати кісточки й покраяти соломкою. Яблука очистити від шкірки та серцевини, нарізати скибочками. Яйця розтерти з цукром і розвести молоком.

Форму змастити маргарином і посипати сухарями. Дно та стінки викласти скибочками паски, попередньо змоченими в яєчно-молочній суміші. На них викласти фарш із посічених горіхів, чорносливу та яблук. Зверху накрити скибочками паски, вилити залишок яєчно-молочної суміші. Випікати півгодини за 180°С.


Повітряний пиріг

350 г черствої паски, 200 мл молока, 150 г цукру, 5 яєць, 60 г масла, 100 г сметани, 80 г горіхів, 80 г шоколаду, панірувальні сухарі

Паску нарізати невеликими шматочками і замочити в холодному молоці. Розтопити масло й охолодити. Форму змастити маслом і посипати сухарями.

Жовтки розтерти з цукром, додати розтоплене масло і сметану. Все ретельно перемішати. В окремому посуді збити білки з дрібкою солі. Розм’якшену паску залити жовтками, добре перемішати та збити міксером, щоб позбутися великих шматочків. Акуратно вмішати білки і всипати посічені горіхи й шоколад. З’єднати всі продукти і викласти масу у форму. Випікати до рум’яної скоринки. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.

Торт із паски

Черства паска, 500 мл вершків, 100 г цукру, фруктовий сироп, консервовані персики

Паску нарізати невеликими шматочками й викласти на дно роз’ємної форми для випічки. Просочити фруктовим сиропом і викласти зверху шар зі збитих вершків з цукром.

На вершки викласти шматочки паски, просочити сиропом, викласти нарізані персики та збиті вершки. Прикрасити торт скибочками персиків. Поставити в холодильник на 6 год.


Апельсиновий десерт

2 скл. нарізаної кубиками паски, 0,5 скл. апельсинового соку, цукор до смаку, 1 скл. вершків, 2 ст. ложки цукрової пудри, фрукти (банани, апельсини, ківі), шоколад, лікер

Апельсиновий сік підсолодити й злегка уварити. Охолодити і додати лікер. Просочити шматочки паски. Вершки збити з цукровою пудрою на круту піну та охолодити. У креманку шарами викладати шматочки бісквіта, фрукти, збиті вершки. Готовий десерт посипати шоколадною стружкою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні