Чи продовжать карантин до 15 травня: прогнози експертів

0
-4
Чи продовжать карантин до 15 травня: прогнози експертів
В Україні карантин триває до 24 квітня. Втім усе більше думок висловлюють і експерти, і представники влади, що обмеження не закінчаться і до початку травня.

Про це повідомляє "24 канал".

Нагадаємо, понад 10 днів тривало опитування на сайті інтернет-видання «Волинь24» стосовно тривалості карантину. Результати можна побачити, перейшовши за посиланням.

Очільник МОЗ Максим Степанов наголосив, що в умовах збільшення кількості хворих на коронавірус, говорити про вихід з карантину взагалі недоцільно.

Чи продовжать карантин після 24 квітня?

Міністерство охорони здоров'я України розглядає варіанти виходу з карантину та умови, за яких це може відбутися. Очільник МОЗ Максим Степанов наголосив, що послаблення карантинних заходів реальне лише після сталого зниження захворюваності.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сподівається, що після пандемії коронавірусу стабілізації життя в Україні та світі слід очікувати не раніше кінця літа – початку осені. Щодо самого подолання COVID-19, то про це до винайдення вакцини думати рано.

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко 7 квітня заявив, що за умови дотримання карантинних обмежень Україна зможе повернутися до нормального життя У МОЗ спрогнозували, коли Україна повернеться до нормального життя через два тижні.

Міністр МВС Арсен Аваков 1 квітня припустив, що карантин у країні може тривати ще два місяці Аваков припустив, що карантин в Україні може тривати ще два місяці . А за оптимістичними прогнозами, до нормального життя українці зможуть повернутися після 15 травня.

Його заступник Антон Геращенко припустив, що пік коронавірусу в Україні буде 15 – 25 квітня. Відповідно, через це ймовірно і буде продовжений карантин.

Прем'єр Денис Шмигаль висловився, що українці мають заробляти гроші, а економіка не простоювати. Також прем'єр спростував інформацію про послаблення карантину з 14 квітня, і додав, що карантинні обмеження можуть продовжитись до початку травня.

Частина карантинних обмежень може залишатися в силі до вересня, повідомляють деякі ЗМІ. З обмежень, зокрема, обов'язок носити захисну маску в громадських місцях.

Коли варто пом'якшувати карантин: відповідь ЦГЗ

Пом'якшувати карантинні заходи, запроваджені через пандемію коронавірусу, можна лише у випадку стійкої тенденції до зниження кількості нових випадків.

У ЦГЗ зазначили, що в Україні вже є певна тенденція до зменшення кількості нових випадків інфікування. Це свідчить про те, що карантинні заходи "реально діють".

За словами начальника відділу епіднагляду за інфекційними хворобами Романа Родини, карантинні обмеження ще рано скасовувати, бо попри те, що в Україні тенденція до зниження є, вона повинна бути стійкою.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні