Цибулиння – рівноцінна заміна марганцівки

0
2
Цибулиння – рівноцінна заміна марганцівки
За зиму у кожній оселі назбирується чимало цибулиння. Завбачливі господарі не викидають його у смітник. Бо знають: у посівний сезон цибулиння буде на вагу золота. Адже воно містить багато кальцію, калію, заліза, фосфору і цинку. Експериментально доведено, у цибулинні міститься велика кількість вітамінів А і В, що здатні підвищувати імунітет.

Відвар цибулиння сприятливо впливає на ґрунт, вбиваючи грибки, а також не дозволяє розмножуватися шкідникам.

Полив ґрунту настоянкою цибулиння перед посівом чи висадкою розсади безпечно продезинфікує ґрунт і знищить патогенні грибки та мікроорганізми.

Можна все цибулиння, зібране за зиму, перекопати з землею, готуючи грядки до весни. Врожай від цього тільки підвищиться.

Висаджуючи розсаду помідорів і перцю, додавайте в кожну лунку жменю цибулиння. Фітонциди, що містяться в ній, захистять кореневу систему рослин від можливих захворювань.

Цибулиння – рівноцінна альтернатива розчину марганцівки (3 г на 1 л води). Залийте цибулиння літром води, настоюйте добу, процідіть і обприскуйте сіянці 2-3 рази щотижня.

Цибулиння успішно бореться з паразитами. Трилітровий слоїк заповніть на третину цибулинням, залийте теплою (40 градусів) водою. Через дві доби процідіть, розведіть водою (1:2), додайте для кращого прилипання рідке мило. Дехто до цього розчину ще додає 1 ст л сухої гірчиці.

Для захисту від яблуневої плодожерки обприскують дерева настоєм цибулиння відразу після цвітіння. Повторюють процедуру протягом місяця кожні 7 днів.

У настоянці цибулиння корисно замочувати картоплю перед посадкою. У результаті підвищується ріст бульб, їх обминає дротяник.

Допомагає багатоденний настій цибулиння і від хрестоцвітої блішки, яка часто прописується на овочевих грядках. Піввідра цибулиння залийте гарячою водою, накрийте кришкою і відставте на дві доби. Настій використовуйте, не розводячи.

Щоб позбавитися від брунькового кліща на смородині, треба до і після цвітіння обприскати кущі настоєм цибулиння.

Лушпиння цибулі добре розкидати в рядки, сіючи моркву.

Настоєм цибулиння можна реанімувати пожовклі листки огірків і кабачків. У відро теплої води всипте кілька жмень цибулиння, накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Коли вистигне, процідіть. На 2 л додавайте 10 л теплої води і відразу поливайте з лійки просто на листя. За кілька днів огірки зазеленіють.

Цей настій прекрасно бореться з фітофторозом на картопляних та томатних кущах. А ще корисний для підживки кімнатних рослин: драцени, монстери, та ін.

Цибулевий настій люблять і декоративно-листяні квіти, що постраждали від весняних заморозків: крокуси, нарциси, гіацинти, тюльпани. Слід настояти жменю цибулиння в 4 л води, підлити квіти. Після цього рослини потішать щедрим цвітінням. Використане лушпиння викиньте в компостну яму або ж розкладіть під ягідними кущами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні