Ловили рибу дев’ятьма мисиновими сітками: небайдужі рибалки «здали» порушників. ФОТО

0
-14
Ловили рибу дев’ятьма мисиновими сітками: небайдужі рибалки «здали» порушників. ФОТО
14 квітня 2020 року до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих рибалок про грубі порушення правил рибальства на річці Луга, поблизу села Щенятин Іваничівського району Волинської області.

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на місце правопорушення. Близько 23 години викрили двох громадян, які з гумового човна здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями–дев’ятьма мисиновими сітками.

Про це повідомили в пресслужбі рибоохоронного патруля Волині.

У сітках порушників було два екземпляра карася сріблястого. Рибу випустили у природне середовище.

Того ж дня в ході рибоохоронної роботи на річці Західний Буг, поблизу села Литовеж Іванчівського району Волинської області, рибпатрульні зафіксували аналогічне правопорушення. Громадянин здійснював вилов риби однією лісковою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На всіх викритих громадян оформили адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

«Дякуємо громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша підтримка для нас важлива. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля (067) 360-78-40» - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Нагадаємо, в грудні зарибнили річку Луга в межах міста Володимир-Волинський. Зариблення здійснювалось за рахунок коштів органів місцевого самоврядування. Тоді до водойми вселили 807 кг двохліток риби, середньою вагою близько 350 грамів/екз. Загалом врічку випустили 2 300 екз. білого амура.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні