Чистий четвер – 2020: що треба встигнути зробити

0
-1
Чистий четвер – 2020: що треба встигнути зробити
Четвер перед Великоднем називають Великим або Чистим. Згідно зі Святим Письмом, це день, коли Ісус разом зі своїми учнями під час Таємної Вечері розділив останню трапезу. Перед споживанням їжі Христос омив своїм учням ноги, а під час вечері розламав хліб і дав випити вина, кажучи: «Прийміть, споживайте – це є Тіло Моє, що за вас ламається на відпущення гріхів». Так уперше відбулося таїнство євхаристії. Увечері в церкві читають 12 Євангелій, де розповідається історія Христових Страждань.

Багато століть наші предки, дочекавшись Чистого четверга, не тільки прибирали у дворі і житлі, але й робили спеціальні обряди, які зміцнювали здоров’я, захищали сім’ю і господарство від впливу злих сил.

НЕ БАЖАНО:

Починаючи з четверга і аж до самого Великодня не можна нічого виносити з дому, особливо в борг. Не давайте, як би хто не просив: ні грошей, ні якихось речей «покористуватися». Інакше віддасте спокій і здоров’я.

Не можна ділитися, навіть з родичами чи сусідами, кухонним начинням або продуктами.

Не можна залишати на ніч з Великого четверга на Страсну п'ятницю замочену білизну, яке не встигли випрати, і не вимитий посуд.

Кажуть, якщо в Чистий Четвер залишити в будинку бруд, то весь рік мине під знаком безладу, сварок і бруду.

БАЖАНО:

Почати прибирання в цей день саме з ранку і закінчити до вечора.

Також вважається, що непогано в цей день покупатися, щоб «змити всі хвороби», та а вперше постригти маленьких діток. Тим, хто страждає від головного болю, теж добре підстригти волосся.

Щоб на майбутнє у вас водилися гроші, їх радять у цей день перерахувати. Але тричі.

Тільки після Чистого четверга починають пекти паски та фарбувати великодні яйця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні