Як святитимуть паску у Свято-Троїцькому соборі в Луцьку

2
-3
Як святитимуть паску у Свято-Троїцькому соборі в Луцьку
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл розповів, як відзначать Великдень у головному соборі Луцька.

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Зокрема священнослужитель запевняє, що свято переносити не будуть, а відзначатимуть у день, визначений церковними канонами.

"Ми будемо створювати умови, аби люди одночасно не перебували на одній території в критичній кількості. Це першочергово стосується освячення пасок.

Освячення кошиків у Луцьку відбудеться у суботу та неділю. Ми співпрацюємо з поліцією, яка допомагає створити умови, щоб люди могли задовольнити свої духовні потреби, але тримали відстань у зв'язку з карантином", – розповідає митрополит Михаїл.

Парафіян закликають не приходити на якусь конкретну годину. Адже освячення у Свято-Троїцькому кафедральному соборі почнеться у суботу, 18 квітня, з 10 ранку, а закінчиться у неділю о 18.00.

Графік у інших церквах Луцька може бути інший, тому Михаїл наголошує, що потрібно уточнити інформацію у храмі, який відвідуєте.

"Переживати, що ти будеш їсти неосвячену паску не потрібно. Священники протягом двох днів чергуватимуть біля храму", - сказав Михаїл про головний собор Луцька.

У сільських місцевостях священнослужителі приходитимуться по селу, аби зменшити кількість людей поблизу церкви.

Також Михаїл просить, щоб люди заходили до собору виключно у масках. За потреби їх видадуть черниці біля входу на територію храму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай множиться вірус, курчааааааа
Відповісти
КАРАНТИН!!!Ну як людині ще пояснити,що потрібно сидіти вдома.Яке освячення.Яка критична кількість?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні